Nick Draaijer – De geheime portretten van Mondriaan

Nick Draaijer De geheime portretten van Mondriaan recensie en informatie over de inhoud van deze familiegeschiedenis. Op 3 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Pluim het nieuwe boek van Nick Draaijer.

Nick Draaijer De geheime portretten van Mondriaan recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de familiegeschiedenis De geheime portretten van Mondriaan. Het boek is geschreven door Nick Draaijer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver Nick Draaijer.

Nick Draaijer De geheime portretten van Mondriaan Recensie

De geheime portretten van Mondriaan

  • Schrijver: Nick Draaijer (Nederland)
  • Soort boek: familiegeschiedenis
  • Uitgever: Uitgeverij Pluim
  • Verschijnt: 3 maart 2022
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27.50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst boek over Piet Mondriaan van Nick Draaijer

Nick Draaijer was al vanaf zijn kindertijd in de ban van het prachtige portret boven de bank van zijn grootouders. Toen hij oud genoeg was, werd hij deelgenoot gemaakt van hun familiegeheim: dat portret, van zijn betovergrootmoeder, was geschilderd door niemand minder dan Piet Mondriaan. In 2018 werd het verkocht en toegankelijk voor het publiek, een moment dat Draaijers fascinatie opnieuw aanwakkerde en een zoektocht inluidde naar de geschiedenis van het doek. Algauw blijkt die de ene na de andere ontdekking op te leveren: de band tussen Mondriaan en zijn betovergrootvader was sterk, samen vormden de twee mannen een belangrijke spil in de Nederlandse cultuurgeschiedenis, de een als kunstenaar, de ander als succesvol koffiehandelaar en mecenas.

In een ondenkbare twist leidt zijn zoektocht hem naar twee nieuwe portretten van Mondriaan, tot voorheen onbekend; en ontdekt hij wie is afgebeeld op een kinderportret. Draaijer vertelt een spannend en meeslepend verhaal, over de vrijmetselaars en het verzet tegen de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, en talloze kleurrijke personages, zoals Max Euwe die in de familie trouwde en de zorg had voor de schilderijen van Mondriaan. Deze bijzondere familiegeschiedenis vertelt tegen de achtergrond van de opbloeiende kunstwereld van het twintigste-eeuwse Amsterdam het wervelende verhaal over een langzaam versplinterende familie, en oude geheimen die aan het licht komen.

Bijpassende boeken en informatie