Bill Beverly Weg Recensie Waardering Uitstekende Thriller

Bill Beverly Weg Recensie Waardering ★★★★ Uitstekende Thriller

Bill Beverly Weg Recensie Waardering ★★★★ Uitstekende Thriller
In september 2017 is bij Uitgeverij De Geus is van de Amerikaanse schrijver Bill Beverly – Weg verschenen. Alhoewel gepresenteerd als thriller is Weg veel meer een soort van coming-of-age roman. East is een vijftienjarige jongen die als bewaker van een drugspand actief. De politie rolt het drugspand op. East is er getuige van dat een jong meisje slachtoffer wordt van de gewelddadigheden die tijdens het oprollen van het drugspand. Van de leider van de criminele bende krijgt hij hierna de opdracht om een belangrijke getuige die in het Midwesten woonachtig is te liquideren.

Weg is een uitstekend geschreven, boeiende coming-of-age roman en road novel
Samen met drie anderen, waaronder zijn, gaat hij in een oud busje op pad. Ze krijgen contact geld mee om de kans op het achterlaten van sporen zo klein mogelijk te maken. De jongens zijn nog nooit buiten de stad waar ze zijn opgegroeid, geweest. Wat volgt is een roadtrip door een Amerika dat de jongens niet kennen. Natuurlijk gaat niet alles zoals gepland en gewenst en duurt het verblijf van Eats buiten zijn geboortestad veel langer dan gepland. Alhoewel gepresenteerd als literaire thriller is Weg vooral uitstekend geschreven en boeiende coming-of-age roman van een criminele jongen die geconfronteerd wordt met een andere wereld dan waarin hij is opgegroeid en zich ontwikkeld tot een jongeman. Bill Beverly – Weg is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie door Theo Jordaan

BILL BEVERLY – WEG
– Titel: Weg
– Schrijver: Bill Beverly  (Verenigde Staten)
– Soort boek: Amerikaanse thriller, literaire thriller
– Origineel: Dodgers (2016)
– Nederlandse vertaling: Nadia Raamer, Laura Weeda
– Uitgever: De Geus
– Verschenen: september 2017
– Omvang: 301 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Bil Beverly – Weg
De bedachtzame vijftienjarige East werkt als bewaker van een drugspand. Wanneer de politie het pand oprolt, krijgt hij een zwaardere taak: samen met drie vrienden moet hij een potentiële getuige in het Midwesten uit de weg ruimen. Met een gammel busje en flink wat contant geld op zak verlaten de jongens voor het eerst van hun leven de stad waar ze zijn opgegroeid. Voor East wordt het een roadtrip met verstrekkende gevolgen.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers 2017
Nieuwe Boeken September 2017