Chris Vick Door de storm Recensie ★★★★ YA-boek

Chris Vick Door de storm Recensie ★★★★ YA-boek

Chris Vick Door de storm Recensie ★★★★ YA-boek

Door de Storm is het tweede boek van schrijver Chris Vick. Net als in Surf speelt in Door de Storm water een grote rol. In een interview in The Guardian vertelt Vick hoe graag hij in het Young Adult genre schrijft. Het gaat over de jaren in ons leven die intens en heftig zijn. Dat lees je overduidelijk terug in zijn tweede roman.

Heftige liefde en heftige keuzes

Jake en Hannah ontmoeten elkaar op een feestje en laten elkaar niet meer los. Ook al lijken hun levens niet bij elkaar te passen. Jake brengt zijn tijd met name door op de golven, springt thuis bij omdat zijn moeder moeite heeft de huur rond te breien. Hannah heeft niet voor niets de bijnaam “perfecte Hannah”. Afkomstig uit een rijk gezin, leidt zij een compleet ander leven dan Jake. Toch vallen ze hopeloos voor elkaar. Een gewenste reis naar Hawaii brengt echter hobbels op de weg. En als Jake dan een vondst op het strand doet die hem voor een heftige keuze stelt, is de boot helemaal aan.

Door de Storm leest als een verwoestende, spannende tornado

Door de Storm begint bijna letterlijk in het oog van een orkaan. Jongen ontmoet meisje. Ondanks de verschillen vallen ze voor elkaar en zijn gelukkig samen. Bijna zoetsappig. Maar als lezer weet je direct… dit is stilte voor de storm. En dat blijkt. De hel breekt los. Het is maar de vraag wie er overeind blijven in die razende tornado. Chris Vick geeft zijn personages stevige motivaties, waardoor zelfs de meest heftige dingen geloofwaardig blijven. Verschillende verhaallijnen lopen naast elkaar maar komen uiteindelijk samen. Het boek is spannend en soms ontroerend.

Chris Vick – Door de Storm ★★★★ Waardering

Ik houd van de stijl van Chris Vick. Het is to he point, maar heeft ook de nodige diepgang. Hij weet de intensiteit en heftigheid die hij ervaart bij jong volwassenen zeer goed te treffen. Het is stoer, maar brengt ook een zekere zachtheid. Dat maakt het voor zowel jongens als meiden een goed boek om te lezen. Door de Storm is absoluut een aanrader. Chris Vick Door de storm is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

CHRIS VICK – DOOR DE STORM

– Titel: Door de storm
– Schrijver: Chris Vick (Engeland)
– Soort boek: Young Adult roman
– Leeftijd: 15+ jaar
– Uitgever: Gottmer
– Verschenen: november 2017
– Omvang: 352 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 16,99
– Waardering: ★★★ (Jolien Dalenberg)

Inhoud boek Chris Vick – Door de storm

Door de storm is de tweede meeslepende young adult-roman van Chris Vick engaat over een jongen, een meisje en de storm die hun levens op zijn kop zet. De levens van Jake en Hannah lijken in niets op elkaar. De ambitieuze Hannah is dochter van een steenrijke vastgoedmagnaat, Jake leeft vooral om te surfen. Maar als de twee elkaar ontmoeten op een strandfeest, zijn ze op slag verliefd. Wanneer Hannah de kans krijgt stage te lopen bij een walvisonderzoeker op Hawaï, wil Jake haar achterna reizen. Maar het beetje geld dat hij verdient is bij hem thuis hard nodig. Dan breekt er een zware storm los die alles op zijn kop zet.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Young Adult Boeken
YA-Boeken Recensies