Noni Kooiman – Wokbijbel

Noni Kooiman Wokbijbel, Van fried rice tot kip met citroengras en van pad thai tot noedels met buikspek. Op 26 oktober 2023 verschijnt het nieuwe kookboek van Noni Kooima en Kookbijbel 36. Hier is alle informatie over de inhoud van het kookboek te lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Wokbijbel, het nieuwe kookboek van Noni Kooiman.

Noni Kooiman Wokbijbel

Noni Kooiman woonde in haar kindertijd in Suriname. Al rond haar achttiende jaar is Noni Kooiman ervan overtuigd dat haar passie koken is en gaat werken in Rose Bakery in Parijs. Enige tijd later werkte ze in Amsterdam in als kok in verschillende restaurants als Café Schiller, de Plantage, Het Vuurtoreneiland, Caffè Toscanini, Coba en Café de Klepel.

Inmiddels is ze vooral werkzaam als freelance kok en foodstylist en schrijft ze kookboeken. Haar eerste kookboek, Inmaken, dat ze samen met Jonah Freud maakte, verscheen in 2020. Daarna schreef het kookboek Switi Sranan, over de Surinaamse keuken, kwam in 2022 uit. Haar nieuwste kookboek de Wokbijbel waarover hier alle informatie te lezen is, verschijnt op 26 oktober 2023.

Noni Kooiman Wokbijbel.

Wokbijbel

Kookbijbel 36

  • Auteur: Noni Kooiman (Suriname, Nederland)
  • Soort boek: kookboek
  • Uitgever: Carrera Culinair
  • Verschijnt: 26 oktober 2023
  • Omvang: 496 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 34,99 / € 19,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het wokkookboek van Noni Kooiman

Van sesamnoedels met gebakken paddenstoelen tot kip in tamarinde en van Vietnamese garnalensalade tot zeeduivelcurry; in Wokbijbel van Noni Kooiman vind je meer dan 200 recepten om te bereiden in een wok. Groenten, vlees, vis, maar ook schaaldieren, tempeh en tofu worden samen met stevige, verse smaakmakers in korte tijd op hoog vuur gewokt tot knapperig en smaakvol. Bovendien leer je handige technieken, zoals wok hei creëren met een brander en alles aan de kant schuiven om in dezelfde wok een begeleidend omeletje te bakken. Natuurlijk ontbreken ook de recepten voor frisse salades en sauzen niet.

Bijpassende boeken