Oezbekistan reisgidsen en reisboeken

Oezbekistan reisgidsen en reisboeken

Oezbekistan reisgidsen en reisboeken romans over het land in Centraal-Azië. Na de val van de Sovjet-Unie werd het land in 1991 onafhankelijk. Islom Karimov was sinds de zelfstandigheid de leider van het land dat hij op dictatoriale wijze regeerde. Hij was 25 jaar land president van het land tot aan zijn dood op 2 september 2016. Hij werd op gevolgd door Sjavkat Mirzijojev die internationaal contact zoekt en zich wat minder dictatoriaal opstelt. Vaak zie je trouwens ook de Engelstalige naam van het land Uzbekistan gebruikt worden.

Nieuwe Oezbekistan reisgidsen en reisboeken overzicht

Ter voorbereiding aan een bezoek van zo’n groot land is het leuk en handig om alvast meer te weten te komen, zeker omdat het in Nederland een vrij onbekende bestemming is. Dat kun je uiteraard doen met behulp van goede Oezbekistan reisgidsen. Maar ook reisboeken en over boeken van Oezbeekse schrijvers en schrijfsters kunnen, voor zover in vertaling verkrijgbaar, een mooi inkijkje bieden in het Centraal-Aziatische land en haar inwoners. Er is naast boeken in het Nederlands ook aandacht voor Duitse en Franse uitgaven.

Lesereise Usbekistan

Fährtensuchen an der Seidenstraße

  • Lesereise Usbekistan Boek over OezbekistanSchrijver: Walter M. Weiss (Duitsland)
  • Soort boek: reisverhalen over Oezbekistan
  • Taal: Duits
  • Uitgever: Picus Verlag
  • Verschijnt: 23 juni 2022
  • Omvang: 132 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Inhoud boek: Usbekistan, das sind prächtige Moscheen und Paläste, Basare voller Seiden, Teppiche und Karawanenzauber. Oasenstädte wie Samarkand bieten als Stationen der legendären Seidenstraße bis heute ebendies. Ansonsten wird dieses Kernland Zentralasiens immer noch als Durchgangsgebiet auf halbem Weg zwischen Iran und China gering geschätzt…lees verder >

Meer Oezbekistan (Uzbekistan) reisgidsen en reisboeken

Tim Burford, Sophie Ibbotson – Bradt Travel Guide Uzbekistan
Engelstalige Oezbekistan reisgids
Uitgever: Bradt Travel Guides
Verschenen: 2 december 2019


Bijpassende boeken en informatie

Foto informatie
Foto bovenzijde: Khiva, Oezbekistan (Unslapsh)