Overijssel & slavernij

Overijssel & slavernij recensie en informatie over de inhoud van het boek dat is geschreven door Martin van der Linde, Esther van Velden en Marco Krijnsen. Op 3 juli 2023 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS het boek over de slavernijgeschiedenis van de provincie Overijssel.

Overijssel & slavernij recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het geschiedenisboek Overijssel & slavernij. Het boek is geschreven door Martin van der Linde, Esther van Velden en Marco Krijnsen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over het slavernijverleden van de provincie Overijssel.

Overijssel & slavernij recensie

Overijssel & slavernij

  • Auteurs: Martin van der Linde, Esther van Velden, Marco Krijnsen (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 3 juli 2023
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 29,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over het slavernijverleden van Overijssel

De geschiedenis van kolonialisme en slavernij staat de laatste jaren veel in de aandacht. Toch is er over de betrokkenheid van Overijssel en de Overijsselaars bij dit verleden nog weinig bekend. Terwijl er in de provincie wel degelijk sporen van het slavernijverleden zijn. Denk aan Overijsselse plantage-eigenaren, bewindhebbers van de VOC en WIC, bedrijven en industrieën met koloniale banden, zwarte aanwezigheid in de provincie of Overijsselaars die zich uitspraken tegen het systeem van slavernij.

Dit boek laat zien dat het slavernijverleden zich niet alleen overzee of in het westen van ons land afspeelde, maar dat het ook deel is van de Overijsselse geschiedenis. De 25 historische verhalen en 5 interviews met nazaten van tot slaaf gemaakten schetsen een beeld van de Overijsselse banden met de koloniale slavernij in de Oost en de West, van de zeventiende tot en met de negentiende eeuw en enkele latere uitlopers.

Bijpassende boeken en informatie