Pamela Sharon – De geur van groen Recensie ∗∗∗

Pamela Sharon De geur van groen recensie en informatie over de inhoud van deze jeugdroman. Op 14 mei 2019 is bij Uitgeverij Moon het debuut van Pamela Sharon verschenen.

Pamela Sharon De geur van groen Recensie

De geur van groen is het debuut van Pamela Sharon. Op de schrijversapp Sweek zijn echter al 15 verhalen van haar te vinden, dus als De geur van groen je aanspreekt, kun je daar nog verder je hart ophalen.

Kijken door de ogen van een ander

De zestienjarige Raaf doet wat veel tieners doen: ze gaat naar school, houdt van winkelen met haar beste vriendin May Lin en soms gaat ze uit. Het enige verschil met veel van haar leeftijdsgenoten: Raaf is blind. Dankzij Lin kan ze zich toch een beeld van de wereld vormen. Lin is haar ogen en geeft haar leven kleur. Als een onverwachte gebeurtenis Raafs leven op zijn kop zet, moet ze de wereld opnieuw ontdekken.

Pamela Sharon De geur van groen Recensie

Ik hou van boeken waar de personages een ontwikkeling door maken. Dat geeft een bepaalde spanning waar geen veldslag tegenop kan. Pamela Sharon laat haar hoofdpersoon Raaf een mooie groei door maken. Raaf ontroert, frustreert, laat je glimlachen en weet zelfs een gevoel van trots los te maken. De plottwist die er in er in is verwerkt, was voor mij iets te voorspelbaar, waardoor een klein beetje van de spanning teniet werd gedaan.  Desalniettemin is De geur van groen een boek dat lekker en ontspannen weg leest.

Hoofdpersoon Raaf ontroert, frustreert en laat je glimlachen

Wat mij betreft is De geur van groen een fijn boek over vriendschap, liefde en jezelf uitvinden. Het is jammer dat het hier een daar een tikje clichématig is, zeker als je meer van dit soort boeken hebt gelezen. De geschiedenis van Jane Doe van Michael Belanger (zie onderaan deze pagina voor meer info) is hier een mooi voorbeeld van. Ondanks dat is zeker dit boek ook de moeite van het lezen waard. Pamela Sharon heeft een vlotte pen die vraagt om nog meer boeken! De geur van groen is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

De geur van groen

  • Schrijfster: Pamela Sharon (Nederland)
  • Soort boek: jeugdroman, young adult boek
  • Leeftijd: 15+ jaar
  • Uitgever: Moon
  • Verschenen: 14 mei 2019
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Bijpassende Boeken en Informatie

Michael Belanger De geschiedenis van Jane Doe RecensieMichael Belanger (Verenigde Staten) – De geschiedenis van Jane Doe
jeugdroman (15+ jaar)
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Moeilijke thema’s knap en prachtig verteld…lees verder >