Patrick Bernhart – Tom Dumoulin Recensie ∗∗∗

Patrick Bernhart Tom Dumoulin recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek. Op 25 april 2019 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum het wielerboek van Patrick Bernhart over Tom Dumoulin.

Patrick Bernhart Tom Dumoulin Recensie en Informatie

Eind april begint voor de beste Nederlandse ronderenner van dit moment zijn zichtbarewielerseizoen met de Ronde van Italië in het verschiet die meestal in het tweede weekeinde van mei begint (in 2019 op 11 mei) en in juli gevolgd door de Tour de France. Patrick Bernhart heeft in zijn portret van Tom Dumoulin getracht zijn licht en dat van anderen te doen schijnen op dit wielertalent die als eerste Nederlandse wielrenner de Giro d’Italia wist te winnen.

Of Patrick Bernhart er bewust voor heeft gekozen of Dumoulin gewoon niet te spreken heeft kunnen krijgen is niet geheel duidelijk maar zijn boek is opgebouwd rondom meningen en visies van anderen. Hij laat natuurlijk (oud) wielrenners en ploegleiders aan het woord en citeert uit boeken, verslagen en artikelen die eerder zijn verschenen. Daarnaast laat hij een aantal wetenschappers kijken naar Tom Dumoulin om daarna hun mening te geven op basis van hun onderzoek.

Patrick Bernhart Tom Dumoulin Recensie

Inzicht in de drijfveren van een fascinerende wielrenner

Het is Patrick Bernhart gelukt om een aardig beeld te schetsen van Tom Dumoulin. Zijn drijfveren, zijn ontwikkeling tot de wielrenner die hij nu is komen goed uit de verf. Bovendien probeert Bernhart op basis van de meningen van de wetenschappers inzage te geven in de psychologische en fysiologische gesteldheid van de wielrenner. Alhoewel dit een originele aanpak is, blijft dit gedeelte ook iets te veel hangen in meningen en vraagt het om iets diepgravender en vooral vergelijkend onderzoek. Sowieso is het boek iets te veel een opsomming van meningen wat op den duur een klein beetje gaat ergeren. Al met al is het toch een interessant en goed leesbaar portret, gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Dumoulin

Wielerlegende in wording

  • Schrijver: Patrick Bernhart (Nederland)
  • Soort boek: biografie, portret, wielerboek
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 25 april 2019
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst Boek over Tom Dumoulin

Het raadsel Tom Dumoulin verklaard. Benaderbaar en ook altijd op afstand. Charismatisch en toch ook vol raadsels. Charmant en ook soms bijtend en ruziënd. Een ijzersterk lichaam en toch ook kwetsbaar. Tom Dumoulin is een van de grootste sporthelden van deze tijd, door allen geliefd, maar ook een groot raadsel.

Heeft Tom Dumoulin het in zich om Nederlands beste wielrenner aller tijden te worden? Kan hij een plaats verwerven tussen de allergrootsten als Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain? Patrick Bernhart, veelgeprezen sportboekenauteur, heeft zich verdiept in het fenomeen Tom Dumoulin. Hij zoekt tot op de bodem uit waar het talent van Tom vandaan komt, hij pluist alle elementen uit die Dumoulin maken tot de superster die hij nu is. Zit het in zijn lijf, in zijn kop, zijn team of ligt het aan de omstandigheden? En is dit alles voldoende om meerdere grote wielerrondes op zijn naam te zetten? Bernhart laat zien waar het talent, de eerzucht en de wilskracht vandaan komen. En uiteraard beantwoordt hij de vraag: gaat Tom uiteindelijk de Tour winnen?

Bijpassende Boeken en Informatie