Robbert Dijkgraaf – Het isgelijkteken

Robbert Dijkgraaf Het isgelijkteken recensie en informatie over de inhoud van dit boek met columns. Op 1 maart 2019 is het nieuwe boek van Robbert Dijkgraaf – Het isgelijkteken verschenen bij Uitgeverij Prometheus.

Robbert Dijkgraaf Het isgelijkteken Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Robbert Dijkgraaf Het isgelijkteken recensie en waardering lezen. We besteden ook aandacht aan de waardering door anderen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien besteden we aandacht aan de inhoud van het nieuwe boek van Robbert Dijkgraaf – Het isgelijkteken.

Robbert Dijkgraaf Het isgelijkteken Recensie en Informatie

Robbert Dijkgraaf – Het isgelijkteken

  • Titel: Het isgelijkteken
  • Schrijver: Robbert Dijkgraaf (Nederland)
  • Soort boek: columns
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschenen: 1 maart 2019
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Uitgaves van Het isgelijkteken

Robbert Dijkgraaf over Het isgelijkteken bij DWDD

Op donderdag 24 maart 2019 vertelt Robbert Dijkgraaf over zijn nieuwe boek Het isgelijkteken in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Inhoud Robbert Dijkgraaf Het isgelijkteken

Het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf is het isgelijkteken. Dit bescheiden teken bezit een enorme kracht omdat het in één formule twee verschillende werelden weet te verbinden. Zo kunnen ideeën vrij van de ene kant naar de andere kant stromen. Op dezelfde wijze brengen deze essays de meest verrassende onderwerpen bij elkaar: de paus en de oerknal, de octopus en de robot, Einstein en een rekenfout, Google en de PTT, kunst en wetenschap. Dijkgraaf laat zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal. Als onderzoek door iets wordt gedreven dan is het verbeelding en nieuwsgierigheid, en dat geldt evenzeer voor Het isgelijkteken.

Robbert Dijkgraaf is universiteitshoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam en was president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Tegenwoordig is hij directeur van het befaamde Institute for Advanced Study in Princeton.

Bijpassende Boeken en Informatie