Paul Theroux – Op de vlakte der slangen

Paul Theroux Op de vlakte der slangen recensie en informatie over de inhoud van dit boek met Mexico reisverhalen. Op 17 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van On the Plain of Snakes, het boek met nieuwe reisverhalen van Paul Theroux.

Paul Theroux Op de vlakte der slangen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Op de vlakte der slangen, Een roadtrip door Mexico. Het boek met reisverhalen is geschreven door Paul Theroux. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe reisboek van de Amerikaanse schrijver Paul Theroux.

Paul Theroux Op de vlakte der slangen Recensie

Op de vlakte der slangen

Een roadtrip door Mexico

  • Schrijver: Paul Theroux (Verenigde Staten)
  • Soort boek: reisverhalen
  • Origineel: On the Plain of Snakes (2019)
  • Nederlandse vertaling: Auke Leistra
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 juni 2020
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek met Mexico reisverhalen van Paul Theroux

Een oude campesino, afgedragen hoed en afgetrapte laarzen, strompelde door de woestijn in de kwijnende leegte van de Mixteca Alta, een barre, op grote hoogte gelegen streek in westelijk Oaxaca. Onmiskenbaar arm als hij was liep hij daar te zwoegen, in mijn ogen een iconische figuur, symbolisch voor het leven in Mexico. Hij kon van alles zijn: een hongerige boer op weg naar de markt, een hoopvolle arbeider op zoek naar werk, een migrant op weg naar de grens, of gewoon iemand die hulp zocht. Wat ook zijn bestemming was, hij had een zware weg te gaan.

In 2018 maakt Paul Theroux, de meester van de reisliteratuur, een maandenlange roadtrip door Mexico. Zijn reis begint in Nogales, een grensstad in het noorden waar een vijf meter hoog hek dwars door het centrum loopt en de welvarende Amerikaanse kant van de stad scheidt van het verarmde Mexicaanse deel. Van daaruit trekt hij langs de grens en daarna naar Mexico-Stad en verder naar het zuiden, naar Oaxaca en Chiapas, de armste provincies van het land. Theroux neemt Spaanse les, spreekt met gewone mensen, verdiept zich in de geschiedenis, de cultuur en het dagelijks leven in dit eindeloos fascinerende land. Met Op de vlakte der slangen schreef hij een betoverende ontdekkingstocht door Mexico, een van de meest levendige, complexe en soms gevaarlijke landen ter wereld.

Bijpassende boeken en informatie