Pauline Broekema – Tekenares van Montparnasse

Pauline Broekema Tekenares van Montparnasse recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de joodse kunstenares Edith Auerbach. Op 15 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij De Arbeiderspers dit nieuwe boek van Pauline Broekema.

Pauline Broekema Tekenares van Montparnasse Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Tekenares van Montparnasse, Het eigenzinnige kunstenaarsleven van Edith Auerbach, geschreven door Pauline Broekema. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe boek van Pauline Broekema.

Pauline Broekema Tekenares van Montparnasse Recensie.

Tekenares van Montparnasse

Het eigenzinnige kunstenaarsleven van Edith Auerbach

  • Schrijfster: Pauline Broekema (Nederland)
  • Soort boek: portret
  • Uitgever: De Arbeiderpers
  • Verschijnt: 15 april 2020
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Pauline Broekema op bezoek bij Tijd voor Max

Op donderdag 16 april 2020 is Pauline Broekema te gast bij het tv-programma Tijd voor Max om over haar nieuwe boek te vertellen.

Flaptekst van het boek over Edith Auerbach

Op een vlooienmarkt in Parijs ontdekt een Nederlandse kunsthandelaar een fascinerend schilderij. Het wijst hem de weg naar de nalatenschap van de Joodse Edith Auerbach (Keulen 1899), die zich in 1926 in de door mannen gedomineerde kunstenaarswereld van Parijs vestigt. Gedreven schildert en tekent ze het leven langs de boulevards en in parken en ze is vaste bezoeker van de befaamde kunstenaarscafés in Montparnasse, waar ze haar schetsboeken vult met portretten van aanstormende talenten en grote namen. In 1940 wordt ze vastgezet in concentratiekamp Gurs, waaruit ze kans ziet te vluchten, en duikt onder. Na de bevrijding keert ze geknakt terug naar Parijs.

Wie is deze getalenteerde, dwarse en dappere vrouw van wie zelfs geen overlijdensdatum bekend was? Broekema schildert haar bewogen bestaan en de beroemde kringen waarin ze verkeerde, en doet ontdekkingen. Zo blijkt Auerbach via haar moeder naaste familie te zijn van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat en minister John Kerry.

Bijpassende boeken en informatie