Philip Bloemendal biografie

Robert Bloemendal en Rob de Lange Philip Bloemendal biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek met als titel De stem van mijn vader. Op 1 oktober 2022 verschijnt bij Uitgeverij Van Gorcum de biografie van de stem van het Polygoonjournaal, Philip Bloemendal, geschreven door zijn zoon Robert samen met Rob de Lange.

Robert Bloemendal en Rob de Lange Philip Bloemendal biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De stem van mijn vader, Het wonderlijke leven van Philip Bloemendal. Het boek is geschreven door Robert Bloemendal en Rob de Lange. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de man achter de stem van het Polygoonjournaal.

Philip Bloemendal biografie recensie

De stem van mijn vader

Het wonderlijke leven van Philip Bloemendal

  • Schrijver: Robert Bloemendal, Rob de Lange (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Koninklijke Van Gorcum
  • Verschijnt: 1 oktober 2022
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van Philip Bloemendal

Philip Bloemendal, een naam die velen misschien niet kennen, maar zijn stemgeluid wel. Gedurende een groot deel van de twintigste eeuw, in de bewogen periode na 1945, was hij bij de meeste mensen bekend als ‘de stem van het Polygoonjournaal’ en vele andere producties die hij opluisterde met zijn nog altijd onovertroffen stemgeluid.

Philips stem was altijd wel ergens op de achtergrond aanwezig: in het Polygoonjournaal in de Cineac, bij serieuze reportages via andere media of bij grappige reclamefilmpjes. Vooral voor de generaties die dat hebben meegemaakt, is het de stem van ‘herrijzend Nederland’, van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, de groeiende industrie, van de hoogconjunctuur en de toenemende welvaart, van de bevolkingsgroei, van het toenemende autobezit … De stem die commentaar gaf als Hare Majesteit de Koningin weer een brug of een weg had geopend, de Deltawerken in gebruik stelde of de afdeling van een ziekenhuis met de nieuwste technologie opende, de stem die soms guitig commentaar bij de Huishoudbeurs of voetbalwedstrijden gaf.

Zoon Robert Bloemendal en schrijver Rob de Lange hebben het roerige leven en de carrière van Philip nu opgetekend. Tussen 1982 en 1988 nam Robert al wandelend met zijn vader diens verhaal op. Dat leverde 16 uren aan geluidsmateriaal op. Dit boek is daar de neerslag van. Er wordt een beeld geschetst van de turbulente tijd waarin Philip opgroeide en volwassen werd, van een markant man, zijn bewogen leven en de manier waarop hij, ondanks verschrikkelijke tegenslagen, zichzelf en zijn rol in het openbare leven uitvond.

Op meerdere plaatsen in de tekst zijn QR-codes afgedrukt. Deze codes zijn via het internet gelinkt aan beelden en geluidsopnames in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Bijpassende boeken en informatie