Philip Snijder – Het smartlappenkwartier

Philip Snijder Het smartlappenkwartier recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Nederlandse roman. Op 15 september 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Philip Snijder.

Philip Snijder Het smartlappenkwartier Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het de roman Het smartlappenkwartier. Het boek is geschreven door Philip Snijder. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Philip Snijder.

Philip Snijder Het smartlappenkwartier Recensie

Het smartlappenkwartier

  • Schrijver: Philip Snijder (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 15 september 2020
  • Omvang; 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering voor de roman van Philip Snijder

  • “Een beetje in de luwte bouwt Philip Snijder gestaag aan zijn romans gebaseerd op zijn eigen afkomst en leven. In Het smartlappenkwartier staat de relatie met de moeder centraal, een moeder die zichzelf van het juk van het familiebestaan probeert te bevrijden. Na haar plotselinge verdwijning haar zestienjarige zoon naar haar op zoek. Het smartlappenkwartier is een nieuw deel in het lezenswaardige en overtuigende autobiografische serie boeken over Bickersieland in Amsterdam.” (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)

Flaptekst van de nieuwe roman Philip Snijder

In Philip Snijder’s nieuwe roman “het Smartlappenkwartier’ vormt het Bickerseiland een biotoop op zichzelf: een mythisch, beklemmend eiland, bevolkt door een kluwen familieleden wier primitieve liefde de hoofdpersoon naar de keel vliegt. In eerdere boeken wordt op zowel aangrijpende als hilarische wijze verteld hoe deze jongen zich probeert los te worstelen uit de strop van de familieband. In Het smartlappenkwartier staat de moeder centraal, een vastgeroeste Bickerseilandse tot op het bot, ongeschoold, wereldvreemd. Op een zondagmiddag is ze opeens verdwenen. Als ze zich ’s avonds meldt, is het familiealarm al afgegaan, maar alleen haar zestienjarige zoon krijgt het telefoonnummer waarop ze te bereiken zou zijn. Hij stapt op zijn Puch en verdwaalt in de herinneringen aan hun gezamenlijke verleden, waarin strijd, haat en schaamte de boventoon voeren.

Bijpassende boeken en informatie