Pieter van Vollenhoven – Oproep van een waakhond

Pieter van Vollenhoven Oproep van een waakhond recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek. Op 10 april 2019 verschijnt het boek van Pieter van Vollenhoven Oproep van een waakhond met een oproep voor een onafhankelijke Nationale Veiligheidsinspectie.

Pieter van Vollenhoven Oproep van een waakhond Recensie en Informatie

Pieter van Vollenhoven Oproep van een waakhond Recensie en Informatie

Mocht de redactie het boek lezen, dan kun je op deze pagina de Pieter van Vollenhoven Oproep van een waakhond recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe boek van Pieter van Vollenhoven – Oproep van een waakhond lezen.

Pieter van Vollenhoven – Oproep van een waakhond

  • Titel: Oproep van een waakhond
  • Schrijver: Pieter van Vollenhoven (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie boek
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschijnt: 10 april 2019
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Tags: veiligheid

Bestelmogelijkheden

Inhoud Pieter van Vollenhoven Oproep van een waakhond

In dit vlammend betoog roept Pieter van Vollenhoven op tot een onafhankelijke Nationale Veiligheidsinspectie, om toezicht te houden op onze sociale, fysieke en digitale veiligheid in alle sectoren. Gesjoemel met regels, bewust genomen risico’s, ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden: de veiligheid van mensen wordt maar al te vaak verwaarloosd en beschermende maatregelen leggen het meestal af tegen economische belangen.

De vuurwerkramp in Enschede, de cafébrand in Volendam, de brand in het cellencomplex op Schiphol, zware ongevallen als met de Stint en de monstertruck in Haaksbergen: het zijn allemaal voorbeelden van een falend toezicht op de veiligheidsregels. Bovendien wordt ondanks het onderzoek dat steevast volgt meestal geen lering getrokken uit fatale gebeurtenissen.

In dit vlammend betoog roept “waakhond’ Pieter van Vollenhoven op tot een onafhankelijke Nationale Veiligheidsinspectie, om structureel toezicht uit te oefenen op onze sociale, fysieke en digitale veiligheid in alle sectoren van de maatschappij. Het is een wake-upcall van een man die zich een leven lang heeft ingezet om de veiligheid in ons land te vergroten.

Bijpassende Boeken en Informatie