Renée Kapitein – Café Morgen

Renée Kapitein Café Morgen recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 8 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos de tweede roman van schrijfster en podcastmaakster Renée Kapitein.

Renée Kapitein Café Morgen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Café Morgen. Het boek is geschreven door Renée Kapitein. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfsterRenée Kapitein.

Renée Kapitein Café Morgen recensie

Café Morgen

  • Schrijfster: Renée Kapitein (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 8 maart 2023
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Renée Kapitein

In de roman Café Morgen van Renée Kapitein zien vijf vrouwen elkaar in Café Morgen. Ze hebben hun eigen kijk op het leven, op het vrouwzijn en de morgen die komen gaat.

Een vrouw heeft een eigen kamer nodig, of beter nog: een café. Renée Kapitein beschrijft Café Morgen, waar Loes achter de toog staat en zichzelf terugvond toen de wereld haar te krap was geworden. Waar de tachtigjarige Buurvrouw te veel wijn drinkt – ‘ik mag dat, ik ben oud’. Waar Tracey thuiskomt als ze is weggelopen bij een Women’s March, een protestbord nog in haar handen. Waar de hond van Roos haar naar binnen trekt als ze even niet meer weet wie ze is behalve een moeder. En waar Piloot zich niet door openingstijden laat weerhouden om nog een jenever te bestellen en een sterk verhaal te vertellen over haar tijd in Oost-Afrika, een half leven geleden.

Dat zijn de gasten die elkaar treffen op 8 maart, Loes’ verjaardag. Op zoek naar een ruimte om met veel bravoure zichzelf te zijn, of juist voorzichtig een nieuwe identiteit uit te proberen. Op zoek naar een zwijgende luisteraar, of juist naar iemand die ze vertelt hoe het zit. Op zoek naar een eigen plek, of gewoon zin in een goed glas bier.

Café Morgenvan Renée Kapitein is een roman als een kroegavond, vol levensverhalen, meningen en waarheden.

Renée Kapitein (1987) groeide op in een piepklein dorp net buiten Amsterdam. Ze studeerde Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens en na haar studie woonde ze in veertien huizen, om ten slotte na twee weken kamperen een ligplaats voor een woonboot te bemachtigen. Ze schrijft korte verhalen, sketch comedy voor theater en scenario’s en ze maakt podcasts.

Bijpassende boeken en informatie