Risto Siilasmaa – De veerkracht van Nokia

Risto Siilasmaa De veerkracht van Nokia recensie en informatie over de inhoud van dit managementboek uit Finland. Op 19 april 2019 verscheen bij Uitgeverij Brandt het boek over de wederopstanding van het Finse bedrijf Nokia van Risto Siilasmaa.

Risto Siilasmaa De veerkracht van Nokia Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het Finse managemantboek De veerkracht van Nokia. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van dit economieboek lezen van de Finse schrijver Risto Siilasmaa.

Risto Siilasmaa De veerkracht van Nokia Recensie

De veerkracht van Nokia

Inspiratie voor ieder bedrijf

  • Schrijver: Risto Siilasmaa (Finland)
  • Soort boek: economieboek, managementboek
  • Origineel: Transforming NOKIA (2018)
  • Uitgever: Uitgeverij Brandt
  • Verschenen: 19 april 2019
  • Omvang:
  • Uitgave: Paperback 
  • Waardering:

Flaptekst van het boek

Ooit domineerde Nokia de smartphone-industrie. De merknaam was het gangbare woord voor mobiele telefoons. Totdat de iPhones en Androids schijnbaar uit het niets verschenen en Nokia van een klip duwden: in slechts vier jaar tijd verloor het bedrijf 90% van zijn waarde.

Insiders zeiden dat de vraag niet was óf het bedrijf failliet zou gaan, maar wanneer. Maar wat er toen gebeurde, was niet minder spectaculair: Nokia richtte zich in recordtempo weer op en is nu de op één na grootste speler in de mondiale draadloze markt, waarin honderd miljard dollar omgaat.

In De veerkracht van Nokia onthult Risto Siilasmaa, de man die de comeback van Nokia aanvoerde, het verhaal van Nokia’s ondergang en wederopstanding. Hij vertelt over de instorting zoals die zich achter de schermen voltrok, en komt met overlevingsstrategieën en methoden van managementverandering waar iedere leider in het bedrijfsleven de vruchten van kan plukken.

Als raadsvoorzitter leidde Risto Siilasmaa de transformatie van Nokia waardoor het bijna failliete elektronicabedrijf opnieuw een zeer succesvolle speler werd op het gebied van netwerkinfrastructuur. Kern van de nieuwe strategie was de afstoting van de handel in apparaten en de acquisitie van Nokia Siemens Networks en Alcatel-Lucent.

Bijpassende Boeken en Informatie