Rob Wunderink – Met KLM de wereld rond

Rob Wunderink Met KLM de wereld rond recensie waardering en informatie van dit boek over de geschiedenis van de KLM. Op 26 februari 2019 in bij Uitgeverij Balans het boek van Rob Wunderink – Met KLM de wereld rond.

Rob Wunderink Met KLM de wereld rond Recensie

Rob Wunderink Met KLM de wereld rond Recensie

Als de redactie dit boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Rob Wunderink Met KLM de wereld rond recensie en waardering lezen. We besteden ook aandacht aan de recensie en waardering die anderen geven aan dit boek over de geschiedenis van de KLM. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek Met KLM de wereld rond van Rob Wunderink lezen dat is verschenen bij Uitgeverij Balans.

Rob Wunderink – Met KLM de wereld rond

Een eeuw Flying Dutchman

  • Titel: Met KLM de wereld rond
  • Schrijver: Rob Wunderink (Nederland)
  • Soort boek: luchtvaartboek
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschenen: 26 februari 2019
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: KLM, luchtvaart

Bestelmogelijkheden

Inhoud Rob Wunderink Met KLM de wereld rond

Op 7 oktober 2019 bestaat KLM honderd jaar, en volgens de huidige regels zou ze dan pas het predicaat Koninklijk mogen aanvragen. Als echte ‘start-up’ verkreeg de luchtvaartmaatschappij deze bijzondere eer echter al een maand voor haar officiële oprichting in september 1919. Een unicum in de tijd dat vliegtuigjes nog van hout en linnen waren, geen passagiers vervoerden en dicht bij de grond vlogen. Maar de geestdriftige KLM-oprichters hadden met hun vooruitziende blik en grote plannen de aandacht van de jonge koningin Wilhelmina getrokken.

Inmiddels is de onderneming een van de grootste werkgevers van Nederland. Hoe heeft KLM zich een eeuw lang weten te handhaven aan de top van de burgerluchtvaart, terwijl de concurrentie steeds feller werd? Welke mensen gaven telkens opnieuw vorm en impulsen aan de KLM?

In dit boek volgt Ron Wunderink de hoofdrolspelers. Via de verhalen van de mannen aan de top tot piloten, stewardessen en grondpersoneel beleven we de spanningen, tegenslagen, avonturen en de nooit ophoudende ambitie om de wereld te veroveren. Wunderink heeft acht van de twaalf president-directeuren van nabij meegemaakt en had inzage in vele persoonlijke archieven. Zo weet hij een fascinerende biografie te schrijven van de honderdjarige KLM, van boardroom tot cockpit, die leest als een roman.

Bijpassende Boeken en Informatie