Robert van Gulik – Een gegeven dag

Robert van Gulik Een gegeven dag recensie en informatie over de inhoud van de roman uit 1963 waarvan de heruitgave op 29 februari 2024 verschijnt bij Uitgeverij Hollands Diep. Hier lees je uitgebreide informatie over de inhoud van de roman, de schrijver en over de uitgave. 

Robert van Gulik Een gegeven dag recensie

Zodra er een boekbespreking of recensie van Een gegeven dag, de roman uit 1963, geschreven door de Nederlandse schrijver en Sinoloog Robert van Gulik, in de media verschijnt, zal er op deze pagina aandacht aan besteed worden.

Robert van Gulik boeken en informatie

Robert van Gulik is op 9 augustus 1910 geboren in Zutphen. Een flink gedeelte van zijn jeugd bracht hij door in Soerabaja en Batavia in het voormalige Nederlands-Indië. Aan de Universiteit Leiden en later aan de Universiteit Utrecht studeerde hij Chinees, Japans en Sanskriet. Vanaf 1935 werkte hij als diplomaat in dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was onder andere ambassadeur voor Nederland in Kuala Lumpur, Maleisië en in Tokio, Japan, Op 24 september 1957 overleed Robert van Gulik in Den Haag aan de gevolgen van longkanker. Hij werd 57 jaar oud.

Als schrijver is Robert van Gulik vooral bekend geworden door de rechter Tie misdaadromans die ook in het buitenland een succes werden. Daarnaast schreef hij een aantal wetenschappelijke werken en de roman Een gegeven dag waarvan op 29 februari 2024 de heruitgave verschijnt.

Robert van Gulik Een gegeven dag roman uit 1963

Een gegeven dag

Met een kort verhaal van Arthur Japin

  • Auteur: Robert van Gulik (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman uit 1963
  • Uitgever: Hollands Diep
  • Verschijnt: 29 februari 2024
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 21,99 / € 9,99 / € 9,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman uit 1963 van Robert van Gulik

Amsterdam, de nacht van 28 op 29 februari. De laatste dag van deze schrikkelmaand brengt een aantal mensen onverwacht met elkaar in contact. Johan Hendriks dwaalt langs bevroren grachten, zijn hoofd vol spookbeelden uit zijn tijd in Nederlands-Indië. De dood van zijn vrouw, de martelingen in een kamp.

Bij toeval raakt betrokken bij een overval op een jonge vrouw. Het is het begin van een caleidoscopische samenzwering met wereldwijde vertakkingen. Of lijkt dat in zijn vertroebelde geest maar zo?

Bijpassende boeken