Roger Abrahams – Een maand in Managuay

Roger Abrahams Een maand in Managuay recensie en informatie over de inhoud van de roman. Op 28 februari 2024 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus de debuutroman, Een maand in Managuay, van de Nederlandse journalist en schrijver Roger Abrahams. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Roger Abrahams Een maand in Managuay recensie

We besteden aandacht aan de boekbesprekingen en recensie van de Een maand in Managuay, de debuutroman van Roger Abrahams, zodra deze in de media verschijnen.

Roger Abrahams boeken en informatie

Roger Abrahams is in 1977 geboren in de Limburgse stad Venlo. Als zoon van een Duitse moeder en Nederlandse vader groeide hij tweetalig op. Aan de Universiteit Utrecht studeerde hij geschiedenis. Naast schrijver is hij werkzaam als journalist voor de VARAgids en andere media.

Een maand in Managua, waarover je hier alles leest verschijnt eind februari 2024 bij uitgeverij Prometheus. Het is zijn debuutroman.

Roger Abrahams Een maand in Managuay

Een maand in Managuay

Land van taco’s, tango’s en tanks

  • Auteur: Roger Abrahams (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 28 februari 2024
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van Roger Abrahams

Een roman over ambitie, vriendschap, liefde en de Fuego Infierno Volcáno, de heetste chilipeper ter wereld.

Stef Beckers is student in Utrecht. Na een college Spaans doet zijn hoogleraar hem een aanbod: wil hij misschien een maand in Managuay studeren? Managuay is de laatste militaire dictatuur van Zuid-Amerika en een land waar alle clichés tot leven komen. Elke dag is het veertig graden, tequila wordt verkocht in halveliterblikken en bij verkeersongelukken overlijden vooral overstekende lama’s en mariachiorkesten. Maar Stef wil journalist worden en hoopt in Managuay op een Grote Primeur. Mooi zo, antwoordt de hoogleraar – zou hij dan een pakketje willen meenemen voor een vriend?

Eenmaal in Managuay belandt Stef in een web van intriges, bevolkt door besnorde militairen, maoïstische rebellen, gevluchte nazi’s, een cynische correspondent en een lokale schone. Wie kan hij vertrouwen?

Een maand in Managuay is een even spannende als geestige roman over ambitie, vriendschap, liefde en de Fuego Infierno Volcánico, de heetste chilipeper ter wereld, gesitueerd in een land als de mensheid zelf: vol schoonheid en drek.

Bijpassende boeken