Roos van Rijswijk – De dwaler

Roos van Rijswijk De dwaler recensie en informatie boek met nieuwe verhalen. Op 16 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Querido de nieuwe verhalenbundel van de Nederlandse schrijfster Roos van Rijswijk.

Roos van Rijswijk De dwaler recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de verhalenbundel De dwaler. Het boek is geschreven door Roos van Rijswijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met verhalen van de Nederlandse schrijfster Roos van Rijswijk.

Roos van Rijswijk De dwaler Recensie

De dwaler

  • Schrijfster: Roos van Rijswijk (Nederland)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 16 februari 2021
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 

Flaptekst van het boek met nieuwe verhalen van Roos van Rijswijk

Roos van Rijswijk debuteerde met de veelgeprezen en bekroonde roman Onheilig, maar ze schrijft ook verhalen. Die in De dwaler zijn sprankelend, prikkelend, poëtisch en altijd ongewoon. Ze laten een wereld zien die op de onze lijkt, maar net niet is. Zo besluit een man midden in een chique woonwijk op straat te blijven liggen, en vraagt een vrouw uit medelijden een wildvreemde mee naar zee. Een buitenaardse verkenner onderzoekt of de mens meer is dan bladgroen en een schoolklas wordt voor een spelletje levend stratego wel heel erg verdeeld door hun docent. Empathie komt uit de kraan, in een hijskraan ben je het verst verwijderd van de doden, en alleen in De dwaler kun je vissen in de gangen van een ziekenhuis.

Bijpassende boeken en informatie