Roos Vonk – Mijn ego heeft altijd gelijk

Roos Vonk Mijn ego heeft altijd gelijk recensie en informatie over de inhoud van het psychologieboek. Op 21 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff het nieuwe boek van de Nederlandse hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk.

Roos Vonk Mijn ego heeft altijd gelijk recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Mijn ego heeft altijd gelijk, Van zelfbedrog naar zelfkennis. Het boek is geschreven door Roos Vonk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk

Roos Vonk Mijn ego heeft altijd gelijk recensie

Mijn ego heeft altijd gelijk

Van zelfbedrog naar zelfkennis

  • Auteur: Roos Vonk (Nederland)
  • Soort boek: psychologieboek
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 21 september 2023
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van de hoogleraar sociale psychologie

Hoe en waarom misleiden we onszelf? Met Mijn ego heeft altijd gelijk krijg je meer inzicht in zelfbedrog en zelfkennis, wetenschappelijk onderbouwd en met leuke, aansprekende voorbeelden.

De ego’s van mensen kunnen in dagelijkse situaties vaak hinderlijk zijn, voor anderen of voor henzelf. Mensen kunnen worstelen met onzekerheid over hun kwaliteiten of juist worden belemmerd in hun ontwikkeling door een overdosis aan zelfvertrouwen; ze doen hun best om anderen te behagen, of willen anderen aftroeven om de beste te zijn; ze zijn niet trouw aan zichzelf omdat ze zich te veel richten naar de wensen of verwachtingen van anderen of trekken zich juist van niemand wat aan omdat ze ‘nu eenmaal zo zijn’; ze vragen zich vertwijfeld af of ze wel leuk, aardig, mooi of slim genoeg zijn, maar als een ander kritiek op hen heeft worden ze boos. Voor al deze mensen en iedereen die met hen te maken heeft, is dit boek een eyeopener en een nuttige leidraad.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en haar soms grappige en ontroerende observaties als coach en trainer, ontmantelt Roos Vonk een voor een onze illusies over onszelf. Ze doet dat met voorbeelden uit de praktijk, ook uit haar eigen leven – soms confronterend, soms troostrijk, vaak met humor – en met keiharde onderzoeksresultaten. Net als je denkt dat het onmogelijk is om aan je ego te ontsnappen, biedt ze uitwegen en een inspirerende schets van hoe je realistisch en nieuwsgierig kunt kijken naar wie je bent, en een betere versie van jezelf kunt worden.

Bijpassende boeken en informatie