Ruurd Mulder – Kunst marcheert altijd

Ruurd Mulder Kunst marcheert altijd recensie en informatie over de inhoud boek over Rembrandt, Van Gogh en de waarde van artistieke roem. Op 14 augustus 2023 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers heb nieuwe boek van docent cultuur- en mediamarketing Ruurd Mulder.

Ruurd Mulder Kunst marcheert altijd recensie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Kunst marcheert altijd, Over Rembrandt, Van Gogh en de waarde van artistieke roem.  Het boek is geschreven door Ruurd Mulder. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Ruurd Mulder.

Ruurd Mulder Kunst marcheert altijd recensie

Kunst marcheert altijd

Over Rembrandt, Van Gogh en de waarde van artistieke roem

  • Auteur: Ruurd Mulder (Nederland)
  • Soort boek: kunstboek, economieboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 14 augustus 2023
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Ruurd Mulder

De kunstwereld heeft van oudsher een hoog nieuwe kleren van de keizer-gehalte. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht, terwijl het getoonde daar niet altijd aanleiding toe geeft. Niet de artistieke kwaliteit, maar de naam en reputatie van de maker lijken de doorslag te geven als het gaat om de waardebepaling van kunst.

Hoe dood ze ook mogen zijn, beroemde kunstenaars zijn als rocksterren. Hun werk wordt voor miljoenen verhandeld, voor hun schilderijen staan mensen massaal in de rij en zo ongeveer ieder denkbaar object is wel bedrukt met beelden die ooit in ateliers zijn ontstaan. Topkunst is inmiddels meer dan interessant. ‘Artists are the biggest brands.’ Maar kunstenaarsroem komt niet zomaar tot stand en dat roept vragen op. Heeft bijvoorbeeld het Van Gogh Museum een Vincent-light gecreëerd? Kan het Rijksmuseum ook een kopie van De Vaandeldrager aan de muur hangen? En kunnen commerciële inzichten iets betekenen voor de achtergestelde positie van vrouwelijke kunstenaars?

Ruurd Mulder biedt een onverwachte kijk op kunst, vanuit de gezichtshoek van marketing en positionering van een merk. Zijn boek geeft de naar beeldende kunst nieuwsgierige lezer – veelgebruiker of aarzelend museumbezoeker – waardevolle nieuwe inzichten.

Ruurd Mulder is als docent cultuur- en mediamarketing verbonden aan de opleiding Creative Business van de Hogeschool van Amsterdam. Eerder publiceerde hij onder meer De kunst van cultuurmarketing en Schandalen in de kunst.

Bijpassende boeken en informatie