Sake P. Roodbergen De Kievit Recensie

Sake P. Roodbergen De Kievit recensie waardering en informatie van het boek. In mei 2018 is in de vogelserie van Uitgeverij Atlas Contact van Sake P. Roodbergen De kievit verschenen.

Sake P. Roodbergen De Kievit Recensie

Sake P. Roodbergen De Kievit Recensie

In de onvolprezen reeks vogelboeken die uitgeverij Atlas Contact sinds enige jaren uitgeeft kon de kievit uiteraard niet ontbreken. De Friese schrijver en vogelbeschermen Sake P. Roodbergen gevraagd om deze taak op zicht te nemen. Is hij geslaagd in zijn taak? Gedeeltelijk wel en gedeeltelijk niet.

Betrokken bij het wel en wee van de kievit

Sake P. Roodbergen is al jarenlang betrokken bij de bescherming van weidevogels en de kievit in het bijzonder. Daardoor ervaar je in elke hoofdstuk, sterker nog in elke alinea zijn betrokkenheid bij deze bijzondere vogel. Echter helaas schuilt daarin ook een klein beetje het nadeel van dit boek. Roodbergen stopt bijna teveel informatie het boek. Helaas leest het daardoor een beetje stroperig en stroef en is er te weinig ruimte voor verhalen wat juist de kracht is van de beste andere delen van deze serie.

Teveel polemiek doet afbreuk aan de kwaliteit van het boek

Natuurlijk is er veel lezenswaardigs te vinden over de kievit. Ook is er zelfs voor de kenner ongetijfeld nog nieuwe of minder bekende informatie uit het boek te halen. Maar zoveel aandacht aan de meningsverschillen tussen Vogelbescherming Nederland en zijn Bond van Friese Vogelbeschermingswachten is teveel doet het boek geen goed. Blijkbaar is er sprake van veel meningsverschillen in de wereld van de kievitspecialisten. Kortom de polemiek zit het boek een beetje in de weg.

Helaas is de kievit het minste deel in de mooie serie vogelboeken van Atlas Contact. Ondanks alles is De kievit geen slecht boek. Bovendien staan er ook veel wetenswaardigheden in die voor veel vogelliefhebbers interessant zijn. Sake P. Roodbergen De kievit is gewaardeerd met ★★★★★ (goed).

Recensie van Theo Jordaan

Sake P; Roodbergen – De kievit

  • Titel: De kievit
  • Schrijver: Sake P. Roodbergen
  • Soort boek: monografie, vogelboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschenen: mei 2018
  • Omvang: 229 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Tags: kievit, vogels
  • Waardering★★★★★ (goed) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie