Sharon de Miranda Superlekker kookboek

Sharon de Miranda – Superlekker

Sharon de Miranda Superlekker. Kookboek met ruim 80 wereldse gerechten verschijnt op 6 oktober 2023 bij uitgeverij Terra. Boekbespreking, recensie en informatie over de gerechten en recepten.

Sharon de Miranda Superlekker!

Alhoewel Sharon de Miranda is geboren in Purmerend op 28 september 1985, bracht ze een deel van haar jeugd door op Curaçao. Ze is van Nederlandse, Surinaamse en Indische afkomst. Ze begon in 1998 met koksopleiding in Curaçao en rondde deze af in Nederland.

Vanaf 2009 gaf ze leiding aan een lunchroom waar mensen met een verstandelijke beperking werkten. Vanaf 2015 kreeg ze landelijke bekendheid toen ze ging meewerken als kok aan het KRO/NCRV tv-programma BinnensteBuiten. Sinds 2020 is De Miranda chefkok 2020 chef-kok van Food Forum, het restaurant op het voormalige Floriadeterrein.

Inmiddels heeft ze een aantal kookboeken geschreven. In 2019 verscheen haar debuut, Iedereen kan koken, gevolgd door Colorful Food in 2022.  In het zelfde jaar verschijnt Sharon gaat lokaal. Superlekker! is haar nieuwe en vierde kookboek.

Sharon de Miranda Superlekker

Superlekker!

Ruim 80 wereldse gerechten

  • Auteur: Sharon de Miranda (Curaçao)
  • Soort boek: kookboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 5 oktober 2023
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe kookboek van Sharon de Miranda

Het hele jaar door kleurrijke soulfood gerechten waarbij het draait om smaken en gezond eten! Sharon de Miranda combineert in haar recepten diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken met een vleugje Pakistaans. Ze vindt het belangrijk om met seizoensproducten te werken die, daar waar mogelijk, uit Nederland komen. Dit boek is dan ook opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kiest dat bij de tijd van het jaar past. De recepten zijn perfect voor grote gezinnen, feestjes, etentjes & zondagen: de momenten die vragen om een tafel vol met goed te combineren gerechten!

Sharon de Miranda Colorful Food kookboekSharon de Miranda (Curaçao) – Colorful Food
Koken met de seizoenen
kookboek
Uitgever: Terra
Verschijnt: 16 maart 2022

Bijpassende boeken