Sparta en de magie van het kasteel

Sparta en de magie van het kasteel recensie en informatie over de inhoud van het Sparta boek van Dennis van Bergen en Niels Fieggen. In juni 2019 verschijnt bij Uitgeverij Edicola Sport het nieuwe boek over Sparta van Dennis van Bergen en Niels Fieggen.

Sparta en de magie van het kasteel Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het voetbalboek Sparta en de magie van het kasteel. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over Sparta van Dennis van Bergen en Niels Fieggen.

Sparta en de magie van het kasteel Recensie Boek over Sparta

Sinds 1888 – Sparta en de magie van het kasteel

  • Schrijvers: Dennis van Bergen, Niels Fieggen (Nederland)
  • Soort boek: voetbalboek
  • Uitgever: Edicola Sport
  • Verschijnt: juni 2019
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Flaptekst van het boek over Sparta

Sparta in de Eerste divisie. Of, erger, de Keuken Kampioen Divisie. Het klopt gevoelsmatig niet. Die grote, traditierijke club die zijn wedstrijden afwerkt op Sportpark Schoonenberg of de Krommedijk. En toch is het de realiteit na de degradatie van de Rotterdammers in het voorjaar van 2018. In dit boek volgen we al die betrokkenen die zo hunkeren naar een terugkeer op het allerhoogste niveau, de plek waar Sparta volgens iedereen thuishoort. En elke betrokkene beleeft die hunkering op zijn eigen manier. Of dit nu trainer Henk Fraser is, boegbeeld Royston Drenthe of de clubhelden van weleer. En zij natuurlijk, de supporters.

Want als één ding wel is gebleken, is dat de fans hun club trouw blijven. In de eredivisie, maar ook afgelopen seizoen in de Eerste divisie. Zij zijn er altijd. Wat zegt dat over de rol die Sparta heeft in Rotterdam-West en de delen daar omheen? Hoe kan het dat die Oude Dame, zelfs na drie degradaties in korte tijd, zo tot de verbeelding blijft spreken? Waarom lijkt elke grote trainer op Het Kasteel te willen werken? Wat is, kortom, de ziel van Sparta?

Bijpassende Boeken en Informatie