Steffie van den Oord – Nieuwe eeuwlingen

Steffie van den Oord Nieuwe eeuwlingen recensie en informatie boek met levensverhalen van honderdjarigen. Op 8 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Querido het nieuwe boek van Steffie van den Oord.

Steffie van den Oord Nieuwe eeuwlingen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Nieuwe eeuwlingen, Levensverhalen van honderdjarigen. Het boek is geschreven door Steffie van den Oord. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Steffie van den Oord.

Steffie van den Oord Nieuwe eeuwlingen Recensie

Nieuwe eeuwlingen

Levensverhalen van honderdjarigen

  • Schrijfster: Steffie van den Oord (Nederland)
  • Soort boek: portretten
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 8 juni 2021
  • Omvang: 303 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over honderdjarigen van Steffie van den Oord

Ze overleefden alles. De crisisjaren, de oorlog – waarin ze vochten, trouwden, onderdoken. Ze groeiden op in het interbellum, maakten de Watersnoodramp mee, de opkomende welvaart, emancipatie en corona. Ze traden – vijfentachtig jaar geleden – het klooster in, of trouwden met de handschoen. Ze zijn baron, of droegen kleding van de armenzorg en werden uitgefloten. Ze zijn honderd, en ouder, en ze weten (bijna) alles nog: de nieuwe generatie eeuwelingen.
Steffie van den Oord vroeg twaalf honderdjarigen – een groeiende bevolkingsgroep – het hemd van het lijf. Hoe was hun eeuw? En wat is hun geheim waardoor ze zo oud wisten te worden?

Bijpassende boeken en informatie