Stephen Moss – Het winterkoninkje ∗∗∗∗∗

Stephen Moss Het winterkoninkje recensie en informatie van dit vogelboek. Op 11 oktober 2019 verscheen het nieuwe boek over vogels van Stephen Moss.

Stephen Moss Het winterkoninkje Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het winterkoninkje, het vogelboek van Stephen Moss. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen van het nieuwe vogelboek van Stephen Moss.

Stephen Moss Het winterkoninkje Recensie

Net als de voorganger Het roodborstje is dit boek over het winterkoninkje een uiterst geslaagde literaire monografie van dit zeer bijzondere kleine vogeltje. Binnenkort kun je op deze pagina de uitgebreide recensie lezen. We kunnen je trouwens al wel verklappen dat de redactie het prachtig uitgegeven boek heeft gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Het winterkoninkje

Een biografie

  • Schrijver: Stephen Moss (Engeland)
  • Soort boek: vogelboek
  • Origineel: The Wren (2018)
  • Nederlandse vertaling: Robbert-Jan Henkes
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 11 oktober 2019
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Flaptekst van het vogelboek

Het winterkoninkje is de opvolger van Stephen Moss’ alom bejubelde vogelklassieker Het roodborstje. Een heerlijk lees-, kijk- en bladerboek vol schilderijen, tekeningen en gedichten.

We volgen in Het winterkoninkje een jaar in het leven van dit kwieke vogeltje met zijn opvallende wipstaart en kenmerkende heldere en expressieve zang. Wil je een winterkoninkje in het wild spotten, dan is goed opletten een must: vanwege zijn geringe omvang, frêle bouw en wat nerveuze voorkomen lijkt het winterkoninkje soms meer op een schuw muisje dan op een vogeltje. In Engeland – Stephen Moss’ natuurlijke habitat – staat het vogeltje bekend als de gewoonste vogel van het land. Men vermoedt dat er maar liefst acht miljoen broedkoppels voorkomen.

Het boek van Stephen Moss is met zijn prachtige vormgeving, rijkheid aan beelden en meeslepende schrijfstijl allerminst een alledaags boek. Voor wie van Het roodborstje genoten heeft is het nieuwe boek van Moss een heerlijk vogelboek om zich aan te laven.

Bijpassende Boeken en Informatie

Stephen Moss Het roodborstje RecensieStephen Moss (Engeland) – Het roodborstje
monografie, vogelboek
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Eén van de beste en mooiste vogelboeken van de afgelopen jaren…lees verder >