Theo Toebosch – Kobarid

Theo Toebosch Kobarid recensie en informatie boek over de geschiedenis van een dorp in Slovenië. Op 12 oktober 2023 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij het nieuwe boek van de Nederlandse auteur Theo Toebosch.

Theo Toebosch Kobarid recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Kobarid, Het dorp met te veel geschiedenis.  Het boek is geschreven door Theo Toebosch. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over de veelbewogen geschiedenis van een dorp in Slovenië, geschreven door Theo Toebosch.

Theo Toebosch Kobarid recensie

Kobarid

Het dorp met te veel geschiedenis

  • Auteur: Theo Toebosch (Nederland)
  • Soort boek; geschiedenisboek
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 12 oktober 2023
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 27,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over een dorp in Slovenië

Verscholen tussen de uitlopers van de Julische Alpen, aan een snelstromende smaragdgroene rivier, ligt Kobarid. Het Sloveense dorp aan de Italiaanse grens met amper elfhonderd inwoners heeft de afgelopen twee eeuwen niet alleen vele grens- en machtswisselingen meegemaakt, maar ook natuurgeweld, twee wereldoorlogen, en een onafhankelijkheidsoorlog. De Grote Geschiedenis is ook nog eens in ongekend veel beroemde levende lijven langsgekomen. Keizer Frans Jozef, duce Benito Mussolini, maarschalk Tito en schrijver Ernest Hemingway zijn enkelen van de beroemdheden die verbonden zijn met de geschiedenis van Kobarid.

De vraag is wat de inwoners met al deze geschiedenis hebben gedaan. Want hoeveel geschiedenis kan een mens, een plaats hebben?

Theo Toebosch, die na een toevallig eerste bezoek gefascineerd raakte, schetst een levendig beeld van een plek die in het brandpunt van een almaar veranderend Europa naar een eigen identiteit heeft gezocht.

Bijpassende boeken en informatie