Tiny Fisscher de Zus van Sinterklaas

Tiny Fisscher De Zus van Sinterklaas Recensie

Tiny Fisscher de Zus van Sinterklaas Recensie en Cadeautip

Het leukste Sinterklaasboek in jaren!

Tiny Fisscher de Zus van Sinterklaas. Het is werkelijk één van de allerleukste Sinterklaasboeken die ik in lange tijd gelezen heb! Na Dag Sinterklaasje van Jacques Vriens en Sint van Els Ruiters is De Zus van Sinterklaas er weer eentje die met kop en schouders boven alles uitsteekt, wat mij betreft. Een verhaal zoals ik het nog niet eerder heb gelezen. En ik ben dol op Sinterklaas boeken, heb er aardig wat verslonden. Dus dat zegt wel iets! Tiny Fisscher schrijft over de zus van Sinterklaas. Nooit geweten dat Klaas nog een zus heeft? Dat is nogal logisch, aangezien hij vindt dat Klaasje lekker in Spanje moest blijven. Híj doet de intocht. Zo is het al jaren. Dat zijn tweelingzus óók wel eens naar Nederland zou willen, vindt hij dikke onzin. Klaas is een beetje van het ouderwetse type. Klaasje daarentegen is wat vooruitstrevender. Een vrouw kan best Sinterklaas zijn, vindt ze. En hoofdpiet hoeft ook niet per se een man te zijn. Daarom verzint zij met Rosita, haar rechterhand, een list. Zodat ze eindelijk ook eens op Amerigo de kinderen kan toe zwaaien en cadeautjes kan uitdelen.

De zus van Sinterklaas is kritisch met een dikke knipoog

De teksten en dialogen in De Zus van Sinterklaas zijn echt hilarisch grappig. En tegelijkertijd weet Fisscher de huidige discussie mooi weer te geven. Zonder een enorm oordeel te vellen. Ze laat eigenlijk gewoon heel mooi alle kanten zien van hoe het Sinterklaasfeest zich nu ontwikkelt. Sommige personages willen dat alles blijft zoals het is, anderen staan open voor verandering. Net als in het echte leven. En in dit boek gaat dat prima samen. Want het blijft nog steeds een leuk kinderboek. Een kleine quote:

Sinterklaas grijpt geschrokken zijn stoelleuningen vast. “Een nieuw pak? Waarom? ”
“Uw oude pak was helemaal naar de filistijnen.”
“Naar de wat?”
“Fi-li-stij-nen,” zegt Pepito trots. “Dat woord heb ik vorig jaar geleerd. 
‘Alles gaat hier naar de filistijnen,’ hoorde ik een meneer zeggen. Dat betekent dat alles kapot gaat.”
“Wat een lariekoek,” protesteert Sinterklaas. “Er gaat helemaal niks kapot. Nou ja, behalve mijn pak dan. Maar verder heeft die meneer niets te klagen.”
“Dat zei ik ook, Sinterklaas, maar toen ging die meneer nóg knorriger kijken,”

Eindoordeel Tiny Fisscher De Zus van Sinterklaas

Van mij krijgt De Zus van Sinterklaas de hoogst haalbare score: +++++ (uitmuntend). Het boek is ongelofelijk grappig geschreven, heel origineel én weet ook nog op de actualiteit in te spelen, zonder dat dit ten koste gaat van het leesplezier. De tekeningen van Elizabet Vukovic zijn van hetzelfde hoge niveau en passen perfect bij het verhaal. Heel erg leuk voor de wat oudere Sinterklaasfan en een uitstekend sinterklaascadeautje!

De zus van Sinterklaas RecensieTiny Fisscher de Zus van Sinterklaas meer informatie en bestellen

 • Titel: De Zus van Sinterklaas
 • Auteur: Tiny Fisscher
 • Illustraties: Elizabet Vukovic
 • Uitgeverij: Gottmer
 • Verschenen: oktober 2016
 • Omvang: 64 pagina’s
 • Uitgave: Hardcover
 • Prijs:  €14,95
 • Flaptekst: Sinterklaas heeft een zus. Echt waar. Een tweelingzus zelfs! Bijna niemand weet dat, want Klaasje blijft elk jaar achter in Spanje. Maar dit jaar is ze het zat: ze wil ook wel eens mee met de pakjesboot om cadeautjes uit te delen. Alleen laat Sinterklaas zich niet zomaar aan de kant zetten. Klaasje moet deus een slim plan bedenken…
 • Oordeel redactie: +++++ (uitmuntend)
 • …Meer informatie en Bestelmogelijkheden >

Bijpassende Boeken en Informatie

 

Boekbespreking van: Jolien Dalenberg