Tui T. Sutherland – Vleugels van vuur 4 Het duistere geheim

Tui T. Sutherland Vleugels van vuur 4 Het duistere geheim recensieen informatie van het fantasyboek voor lezers vanaf 10 jaar. Op 9 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Gottmer de Nederlandse vertaling van , het boek over draken van schrijfster Tui T. Sutherland.

Tui T. Sutherland Vleugels van vuur 4 Het duistere geheim recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het duistere geheim, Vleugels van vuur 4. Het boek is geschreven door Tui T. Sutherland. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe fantasyboek over draken van de Amerikaanse schrijfster Tui T. Sutherland.

Recensie van Jolien Dalenberg

De jonge NachtVleugeldraak Sterrenwolk is plotseling gescheiden van zijn 4 drakenvrienden. Ontvoert door de onvoorspelbare, boosaardige Morgenziener. Sterrenwolk hoopt dat hij meer zal leren over zijn stam, en misschien zelfs zijn ouders kan ontmoeten. Hij ontmoet daar niet alleen de NachtVleugels, maar ook een groepje andere jonge draken. Welke geheimen bewaren de NachtVleugels? Waarom leven ze in zo’n troosteloos gebied? En zal de intelligente, maar ietwat verlegen Sterrenwolk kiezen voor zijn volk? Of probeert hij de Regenvleugels te redden en terug te keren bij zijn vrienden?

Het leuke van de Vleugels van vuur serie, is dat in elk boek, een andere draak centraal staat. Zo leer je ze stuk voor stuk beter kennen, en blijken ze anders in elkaar te zitten dan je dacht. Sterrenwolk is misschien wel de draak waar ik het meest benieuwd naar was. Omdat hij in de andere boeken nog wel eens afgeschilderd wordt als een betweter. Tikje onhandig. Niet zo dapper.  Al schemerde zo nu en dan wel door dat hij vooral verlegen was. In dit boek blijkt dat hij echt zijn uiterste best doet om alles goed te doen. Dat hij een heel gevoelige, zachtaardige draak is, met een enorme liefde voor zijn vrienden – en eentje speciaal. Je kunt niet anders dan hem leuk vinden. Voor de broodnodige pit heeft Sutherland een wat brutalere draak naast Sterrenwolk gezet. Heel fijn, nu je de dynamiek tussen de vijf draken, wat mij betreft één van de grotere krachten van deze boeken, moet missen. De draken zijn immers gescheiden. Lotzegger is grappig, brutaal, soms wat naïef en brengt daarmee de nodige luchtigheid en humor.

De geheimen van de NachtVleugels kwamen voor mij niet geheel als verrassing. Maar toch blijft het spannend, wil je verder lezen. Want je wil weten hoe de drakenjongen dingen gaan oplossen. Hoe ze zich ontwikkelen, hoe hun vriendschappen groeien.

Het duistere geheim is een perfect vervolg op de voorgaande boeken. Sutherland heeft een vlotte pen die je direct meeneemt in het verhaal, schept de juiste hoeveelheid magie, waardoor je je echt even in een andere wereld waant. Doordat alle personages mooi zijn opgebouwd, kun je echt helemaal met ze mee leven. Sterrenwolk is aandoenlijk, vriendelijk, slim, een beetje verlegen en ontzettend trouw. Zo’n vriend zou je als lezer graag willen hebben! Het verhaal ontvouwt zich meer en meer, en ik kijk enorm uit naar deel 5, waarin we lieve Zonnetje beter zullen leren kennen! Heel benieuwd welk mysterie zij met zich mee draag! Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).


Tui T. Sutherland Vleugels van vuur 4 Het duistere geheim recensie

Het duistere geheim

Vleugels van vuur 4

 • Schrijfster: Tui T. Sutherland (Verenigde Staten)
 • Soort boek: fantasyboek (10+ jaar)
 • Origineel: Darkstalker (2017)
 • Nederlandse vertaling: Sofia Engelsman
 • Uitgever: Gottmer
 • Verschijnt: 9 mei 2023
 • Omvang: 320 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 17,99 / € 11,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris
 • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het fantasyboek van Tui T. Sutherland

In ‘Vleugels van vuur 4 – Het duistere geheim’ is de nogal timide jonge draak Sterrenwolk samen met een groep onschuldige RegenVleugels ontvoerd door de boosaardige Morgenziener. Hij wordt meegenomen naar zijn thuisvolk, de mysterieuze NachtVleugels. Maar de ontmoeting met zijn soortgenoten betekent voor Sterrenwolk ook een kennismaking met de duistere geheimen die de NachtVleugels al jarenlang bewaken. De stille en bedachtzame Sterrenwolk moet kiezen: zal hij trouw zijn aan zijn volk? Of zal hij de groep RegenVleugels redden en zijn vrienden terugvinden? De allesvernietigende drakenoorlog woedt eindeloos voort, en zijn keuzes zullen het verloop ervan voor altijd veranderen.

‘Het duistere geheim’ is het vierde deel van de spannende drakenserie ‘Vleugels van vuur’. De wereldberoemde fantasy-serie van Tui T. Sutherland voor kinderen vanaf 9 jaar gaat verder in een spannend verhaal over de meest geheimzinnige draken van allemaal, de NachtVleugels. In dit onmisbare vervolg op ‘De drakenprofetie’, ‘De terugkeer van de troonopvolger’ en ‘Het verborgen rijk’ begint de drakenjongen eindelijk de geheimen achter zijn afkomst te ontrafelen.

Tui T. Sutherland Vleugels van vuur 5 De helderste nacht recensieTui T. Sutherland (Verenigde Staten) – Vleugels van vuur 5
De helderste nacht
fantasyboek 10+ jaar
Waardering∗∗∗∗ (uitstekend)
Wat een heerlijke serie is Vleugels van Vuur. Met veel nieuwsgierigheid heb ik uitgekeken naar het slot, waarin het vriendelijke, kleine draakje Zonnetje centraal zou staan. In elk boek leer je één van de drakenjongen beter kennen, en in De helderste nacht is dat dus de Zandvleugeldraak…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie