Umayya Abu-Hanna Een Palestijns diner recensie en informatie boek met een geschiedenis in verhalen en gerechten. Op 20 november 2025 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos het boek van Umayya Abu-Hanna, de Palestijnse schrijver en journaliste dat ze samen maakte met Mary Ann Jaraisy, de kunstenares en keramist uit Palestina en kok en ontwerper Anouk Jansen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de auteurs en over de uitgave.
Umayya Abu-Hanna Een Palestijns diner recensie
- “Dit boek is gemaakt door Palestijnse vrouwen die hun erfgoed doorgeven via woorden, recepten en verhalen. Het is een levend archief van herinneringen, veerkracht en verbondenheid.” (Sami Tamimi)
Een Palestijns diner
- Auteurs: Umayya Abu-Hanna (Palestina)
- Met bijdragen van: Mary Ann Jaraisy, Anouk Jansen
- Soort boek: culinaire Palestijnse geschiedenis
- Uitgever: Ambo | Anthos
- Verschijnt: 20 november 2025
- Omvang: 168 pagina’s
- Uitgave: paperback
- Prijs: € 21,99
- Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris
Flaptekst boek over koken in Palestina van Umayya Abu-Hanna
In Een Palestijns diner neemt Umayya Abu-Hanna ons mee op een reis door de lange, rijke geschiedenis van Palestina en de Palestijnse keuken. Ze haalt herinneringen op aan onder meer de kerstdiners uit haar jeugd, met haar familie in de stad Haifa en Nazareth. Ze laat zien dat in haar cultuur weinig zo’n grote rol speelt als eten en tijd doorbrengen met familie en vrienden. De gerechten, bereid volgens eeuwenoude tradities, zijn gevarieerd en grotendeels vegetarisch.
Umayya Abu-Hanna is een Palestijnse schrijver en journalist, geboren in Haifa. Ze woonde jarenlang in Finland, waar ze diverse boeken publiceerde. Sinds 2010 woont ze in Amsterdam.
Mary Ann Jaraisy is een Palestijnse kunstenaar en keramist uit Nazareth, die tegenwoordig in Amsterdam woont en werkt.
Anouk Jansen is ontwerper, kok en culinair ondernemer, ook in Amsterdam.
