Uwe Neumahr – Het schrijverskasteel

Uwe Neumahr Het schrijverskasteel. Het boek over de Neurenbergse processen: ontmoetingen aan de rand van de afgrond verschijnt op 7 december 2023 bij uitgeverij Querido Facto. Informatie over de inhoud van het boek kun je hier lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Het schrijverskasteel, geschreven door Uwe Neumahr.

Uwe Neumahr Het schrijverskasteel

Uwe Neumahr wordt in 1972 geboren in Winnenden, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Hij studeert literatuurwetenschap aan de Universiteit van Tübingen in Duitsland Scuola normale superiore in Piza, Italië. In 2001 promoveert hij in Keulen. Hij woont met zijn vrouw en dochter in de buurt van de stad München in Duitsland.

Voordat hij Het schrijverskasteel publiceert, schrijft Uwe Neumahr een aantal historische boeken, vaak met een biografisch karakter, onder andere over de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes, over de Italiaanse kunstenaar Benvenuto Cellini. over de Italiaanse vorst Cesare Borgia en de Duits-Britse barokcomponist Georg Friedrich Händel. Deze boeken zijn nog niet in het Nederlands vertaald.

Uwe Neumahr Het schrijverskasteel

Het schrijverskasteel

De Neurenbergse processen: ontmoetingen aan de rand van de afgrond

  • Auteur: Uwe Neumahr (Duitsland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Das Schloss der Schriftsteller (2023)
  • Nederlandse vertaling: Arian Verheij
  • Uitgever: Querido Facto
  • Verschijnt: 7 december 2023
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs; € 27,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de Neurenbergse processen van Uwe Neumahr

Er zijn waarschijnlijk nooit zoveel beroemde schrijvers en journalisten uit de hele wereld onder één dak bijeen geweest als in Neurenberg in 1946. Zij kwamen verslag uitbrengen van de processen die er werden gevoerd tegen de kopstukken van het naziregime. Maandenlang woonden en werkten ze in kasteel Faber-Castell, eigendom van een adellijke Duitse familie. Overdag luisterden ze in de rechtbank naar de gruwelen van de Holocaust, ’s avonds werd er in het kasteel gediscussieerd, gedanst, geschreven, gewanhoopt, geflirt en gedronken.

Erich Kästner was in Neurenberg, net als Erika Mann, John Dos Passos, Willy Brandt, Rebecca West en Alfred Döblin. Augusto Roa Bastos kwam over uit Paraguay, Xiao Qian uit China. In de microkosmos van kasteel Faber-Castell kwamen Joodse en communistische schrijvers samen met vertegenwoordigers van westerse mediaconcerns en extravagante sterverslaggevers. Terwijl ze in de diepe afgrond van de recente geschiedenis keken en nadachten over schuld, verzoening en gerechtigheid veranderde niet alleen hun visie op de mensheid, maar ook die op hun eigen werk. In Het schrijverskasteel, dat in Duitsland al maanden in de bestsellerlijsten staat, vertelt Uwe Neumahr hun even meeslepende als aangrijpende verhaal.

Gary J. Bass Het TokiotribunaalGary J. Bass (Verenigde Staten) – Het Tokiotribunaal
De geboorte van het moderne Azië
geschiedenisboek
Uitgever: Hollands Diep
Verschijnt: 19 oktober 2023

Bijpassende boeken