Veldrijden Boek

Veldrijden boek van Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere recensie en informatie. Op 15 december 2020 verschijnt bij Uitgeverij Lannoo dit wielerboek over cyclocross van Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere.

Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere Veldrijden boek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Veldrijden, De mooiste verhalen over de cyclocross. Het boek is geschreven door Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe wielerboek van Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere.

Wat schaatsen is voor veel Nederlanders is veldrijden voor zeer veel Vlamingen. Het is de nationale wintersport van Vlaanderen. Dat Vlaamse veldrijders veel successen boeken draagt uiteraard enorm bij aan de populariteit. Bovendien is veldrijden een ideale kijksport op televisie, de wedstrijden duren gemiddeld ongeveer een uur en kou en modder spatten bijna letterlijk van het scherm af.

Veldrijden boek van Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere Recensie

Met de komst van veelwinnaar Matthieu van der Poel en de Nederlandse veldrijdsters die vrijwel elke wedstrijd winnen kent de sport ook in Nederland de laatste jaren een ongekende populariteit, Het prachtig door Lannoo uitgegeven boek Veldrijden beschrijft in korte bondige verhalen en schetsen de geschiedenis van deze bijzondere wintersport.

De soms verrassende goedgeschreven verhalen en prachtige foto’s doen overtuigend recht aan het veldrijden

De verhalen zijn uitstekend geschreven en hebben zo nu en dan een verrassende invalshoek. Bovendien zijn de vele foto’s in het boek aansprekend en van hoge kwaliteit. Uiteraard ligt de focus op Vlaamse veldrijders. Maar er is ook veel aandacht voor succesvolle Nederlandse veldrijders uit heden en verleden. Het boek veldrijden is een echte aanrader voor de wielerliefhebber en gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Veldrijden

De mooiste verhalen over cyclocross

  • Schrijvers: Stijn Vanderhaeghe, Stefaan Van Laere (België)
  • Soort boek: wielerboek, sportboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 15 december 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering boek: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek over veldrijden

Modder, kracht, techniek en sensatie. Ieder najaar trotseren honderden wielerliefhebbers – misschien wel de trouwste fans binnen het sportlandschap – weer en wind om hun idolen aan het werk te zien.

Veldrijden neemt je mee offroad naar de meest legendarische parcours, naar de fans met hun rubberlaarzen en bierbekers, maar vooral naar de ploeterende coureurs en hun slopende strijd tegen de elementen.

Het boek blikt terug op de kampioenschappen en de dieptepunten, op de epische duels en de eeuwige vetes, en dit aan de hand van tekenende portretten en onvergetelijke anekdotes van vroeger en vandaag.

Met medewerking van o.a. sport- en wielerauteurs Stijn Vanderhaeghe en Stefaan Van Laere.

Bijpassende boeken en informatie