Walter van den Broeck – De lastige liefde

Walter van den Broeck De lastige liefde recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Vlaamse roman. Op 19 april 2023 verschijnt bij Uitgeverij Vrijdag de nieuwe roman van de Belgische schrijver Walter van den Broeck.

Walter van den Broeck De lastige liefde recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De lastige liefde. Het boek is geschreven door Walter van den Broeck. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe roman van de Belgische schrijver Walter van den Broeck.

Walter van den Broeck De lastige liefde recensie

De lastige liefde

  • Schrijver: Walter van den Broeck (België)
  • Soort boek: Vlaamse roman
  • Uitgever: Vrijdag
  • Verschijnt: 19 april 2023
  • Omvang: 216 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Walter van den Broeck

Jules van den Broeck, de dertien jaar oudere broer van Walter, vertrekt in 1950 als tweeëntwintigjarige naar Amerika, op uitnodiging van zijn grootvader. Hij werkt er als timmerman, magazijnmeester, bordenwasser en croupier. Maar het botert niet tussen de gewetensvolle grootvader en zijn levenslustige kleinzoon: Jules zit te veel achter de meiden aan. Twee jaar later trouwt hij met een Mexicaanse. In Mexico bouwt hij een bestaan op als zakenman, maar hij krijgt af te rekenen met aardbevingen, drugsoorlogen en economische crises. Zijn huwelijk komt al evenzeer in zwaar vaarwater terecht. Ondanks talloze beloftes keert Jules pas na zestien jaar voor het eerst terug naar België.

In Van den Broecks werk treedt zijn vader vaak op. Met De lastige liefde, dat voluit een broerboek is, vult de auteur eindelijk de ruimte in die opvallend was opengebleven in de tumultueuze familiegeschiedenis.

Bijpassende boeken en informatie