Welcome aboard Een eeuw KLM Boek ∗∗∗∗

Welcome aboard Een eeuw KLM boek recensie en informatie over de inhoud van dit officiële jubileumboek. Op 4 oktober 2019 verschijnt bij Uiteverij WBOOKS het officiële jubileumboek over 100 jaar KLM.

Welcome aboard Een eeuw KLM boek Recensie en Informatie

In 2019 bestaat luchtvaartmaatschappij KLM honderd jaar. Daarmee is het de oudste, nog steeds in bedrijf zijnde, maatschappij ter wereld. Welcome aboard! Een eeuw KLM is het officiële boek dat ter gelegenheid van deze gebeurtenis is uitgegeven door Uitgeverij WBOOKS.

De auteurs van het boek hebben voor een thematische aanpak gekozen in dit boek, in plaats van een chronologische geschiedschrijving. Binnen de verschillende hoofdstukken is trouwens wel sprake van een zekere chronologie. Opvallend is wel dat er vooral aandacht is voor de beginjaren en de periode vanaf de laatste decennia van de vorige eeuw en de jaren na 2000. De tussenliggende periode lijkt er wat bekaaid af te komen.

Welcome aboard Een eeuw KLM boek Recensie

Het boek is mede gefinancierd door de KLM. In hoeverre dit beperkingen voor de schrijvers heeft betekend is altijd lastig na te gaan. In ieder geval wordt er niet voorbij gegaan aan de kritiek die er steeds meer is gekomen op de luchtvaart en de overlast die dit betekent voor milieu en omwonenden van vliegvelden, zij het dat het op een vrij milde en rationele manier gebracht wordt.

De rijkdom aan foto’s en de KLM weetjes geven het de verzorgde uitgave veel glans

Ondanks dat is Welcome aboard! een mooi boek. De teksten zijn goed leesbaar en bieden een behoorlijke hoeveelheid achtergrondinformatie. Bijzonder leuk is ook de keuze om en soort van KLM-encyclopedie toe te voegen waarin allerlei begrippen, marketingproducten en nog veel meer aandacht krijgen. Bovendien maakt de rijkdom aan foto’s het boek zeer plezierig om door te bladeren en zo nu en dan een stukje te lezen. Uitgeverij WBOOKS verdient ook een pluim voor de mooie wijze waarop het boek is vormgegevens en uitgegeven. Er is trouwens ook een Engelse versie van het boek uitgegeven. Welcome aboard! Een eeuw KLM is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Welcome aboard! Een eeuw KLM

  • Schrijvers: Bram Bouwens, Frido Ogier (Nederland)
  • Soort boek: luchtvaartboek, geschiedenisboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschenen: 5 oktober 2019
  • Omvang: 288 pagina’s (rijk geïllustreerd)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het KLM Jubileumboek

In 2019 bestaat KLM honderd jaar. Een uniek jubileum in de luchtvaart. Hoe heeft de nationale trots van Nederland tien decennia vol kunnen maken? In vijf thematische hoofdstukken maakt de lezer in tekst en beeld een reis door honderd jaar Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. Iets wat begon met een enkele route, groeide uit tot een wereldwijd netwerk. Maar hoe wordt dat opgebouwd? Hoe blijft een bedrijf in onvoorspelbare economische omstandigheden de concurrentie de baas? Hoe verleid je passagiers om met KLM te vliegen? De luchtvaartmaatschappij ontwikkelde zich in een eeuw tot een dynamische multinational; een grote speler op het toneel van de wereldwijde luchtvaart.

Bijpassende Boeken en Informatie