Wil Thijssen – Die ene melding

Wil Thijssen Die ene melding. Op 6 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van de Nederlandse misdaadjournaliste Wil Thijssen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave. 

Wil Thijssen Die ene melding recensie

Ook is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van het true crime boek De ene melding, zeventig aangrijpende politieverhalen, geschreven door Wil Thijssen.

Wil Thijssen boeken en informatie

Wil Thijssen is geboren in 1969. Ze werkt als misdaad- en justitieverslaggever voor de Volkskrant en heeft een flink aantal artikelen gepubliceerd. Ook schreef ze reisverhalen en reportages.

In 2021 verscheen van haar hand Wandola, Hoe Boeddha verdwijnt uit Cambodja dat door onze redactie is gewaardeerd met ∗∗∗∗(uitstekend). Haar nieuwste boek met zeventig aangrijpende politieverhalen, waarover je hier alles kunt lezen, verschijnt begin februari 2024 bij uitgeverij Prometheus.

Wil Thijssen Die ene melding

Die ene melding

Zeventig aangrijpende politieverhalen

  • Auteur: Wil Thijssen (Nederland)
  • Soort boek: true crime boek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 6 februari 2024
  • Omvang: 296 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met politieverhalen van Wil Thijssen

Moord, suïcides, roofovervallen, gijzelingen, dodelijke ongelukken, vrouwenhandel – de politie maakt het allemaal van dichtbij mee. In Die ene melding vertellen politiemensen over het aangrijpende, ontroerende, soms grappige of juist gruwelijke incident dat hun altijd is bijgebleven.

Misdaadjournalist Wil Thijssen tekent hun belevenissen op, zoals het schrijnende verhaal van de agent die een woning doorzoekt na een gezinsmoord, van de ME’er die geen filter op haar gasmasker heeft als ze in traangaswolken vecht voor haar leven, van de politieman die op het centraal station in Amsterdam een terrorist neerschiet, het schietdrama in Alphen, de vuurwerkramp in Enschede of de helikoptervlucht van de piloot die als eerste het inferno van de Bijlmerramp aanschouwde.

Politiemensen kunnen hun gevoelens goed scheiden van hun handelen, maar in Die ene melding tonen zij hun kwetsbaarheid en vertellen ze de indringende voorvallen tot in detail na. Het resultaat is een veelzijdig en persoonlijk beeld van het gewone, dagelijkse politiewerk, dat allesbehalve gewoon is, maar juist verbijsterend bijzonder.

Bijpassende boeken