Willem Elsschot – Het huwelijk Gedichten

Willem Elsschot Het huwelijk Gedichten recensie en informatie van deze bundel met poëzie van Willem Elsschot. Op 7 juni 2019 is bij Uitgeverij Polis de bundel met gedichten verschenen van Willem Elsschot. Bovendien is ook de Franse vertaling van het werk in de bundel opgenomen.

Willem Elsschot Het huwelijk Gedichten Recensie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van deze bundel met gedichten van Willem Elsschot. Naast de Nederlandse versie is ook de Franse vertaling van het werk in de bundel aanwezig met als titel Le mariage. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over Willem Elsschot – Het huwelijk.

Willem Elsschot Het huwelijk Gedichten Recensie

Het huwelijk / Le mariage

  • Schrijver: Willem Elsschot (België)
  • Soort boek: gedichten, poëzie
  • Uitgever: Uitgeverij Polis
  • Verschenen: 7 juni 2019
  • Omvang: 48 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van de bundel met gedichten

De Vlaamse romancier Willem Elsschot was een even nuchter als ongenadig waarnemer van de schijnheilige kleinburger. Hij debuteerde als dichter, maar publiceerde zijn jeugdverzen pas in 1934.

Wie Elsschot zegt, denkt niet meteen aan poëzie. Toch zijn het juist enkele van zijn dichtregels die iedereen zal herkennen: ‘tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’, bijvoorbeeld. Paul Claes heeft de gedichten van Elsschot samengebracht en vertaald in het Frans. Ze verschijnen nu voor het eerst in een unieke simultaaneditie.

Bijpassende Boeken en Informatie

Willem Elsschot Het tankschip Recensie en samenvatting Roman uit 1941Willem Elsschot – Het tankschip
satirische roman, sociale roman
Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Recensie boek: In 1941, tijdens de Tweede Wereldoorlog, verscheen de novelle Het tankschip van de bekende Vlaamse schrijver Willem Elsschot. Wellicht zijn meest omstreden boek. Alhoewel Het tankschip minder bekend is als een aantal andere boeken van Willem Elsschot, is ook deze novelle zeer lezenswaardig. De thema’s van Het tankschip, hebzucht en ongebreideld kapitalisme zijn bovendien wellicht actueler dan ooit…lees verder >