Willem Pijper – In het licht van de eeuwigheid

Willem Pijper In het licht van de eeuwigheid privé-domein 305 recensie en informatie over de inhoud van dit brievenboek. Op 29 oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Arbeiderspers een nieuw deel in de reeks privé-domein, met brieven van de Nederlandse componist Willem Pijper.

Willem Pijper In het licht van de eeuwigheid privé-domein 305 Recensie en Rnformatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van In het licht van de eeuwigheid, het brievenboek privé-domein 305 van Willem Pijper. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over het boek met brieven 1917-1947 van de Nederlandse componist Willem Pijper.

Willem Pijper In het licht van de eeuwigheid privé-domein 305

In het licht van de eeuwigheid

Een leven in brieven 1917-1947

  • Schrijver: Willem Pijper (Nederland)
  • Soort boek: brievenboek
  • Uitgever: De Arbeiderspers, privé-domein 305
  • Verschijnt: 29 oktober 2019
  • Omvang: 520 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het brievenboek

Willem Pijper leidde een kort, heftig en rusteloos leven. Hij componeerde een indrukwekkend muzikaal oeuvre en schreef vele honderden essays en recensies. Hij was hoofdredacteur van het fameuze tijdschrift De Muziek, mentor van een hele generatie Nederlandse componisten en directeur van de muziekschool en het conservatorium in Rotterdam tijdens de crisis en oorlogsjaren.

Naast dat alles was hij fervent automobilist, lezer ‘met onstilbare honger naar veelzijdig weten’ en een veeleisend gourmand en wijnkenner. Gedurende zijn twee huwelijken onderhield Pijper bovendien innige contacten met nog zoveel andere vrouwen dat Hendrik Marsman hem kwalificeerde als ‘haremhouder’. Dit alles en veel meer is onderwerp in de duizenden brieven die hij schreef en waaruit voor dit boek een keuze is gemaakt.

Bijpassende Boeken en Informatie