Willem Vissers – Jongensdromen Recensie ∗∗∗∗

Willem Vissers Jongensdromen recensie boek over Ajax seizoen 2018-2019. Op 22 mei 2019 is bij Uitgeverij Inside het boek Jongensdromen Het gouden seizoen van Ajax verschenen, geschreven door Volkskrant journalist Willem Vissers.

Willem Vissers Jongensdromen Recensie Boek over Ajax

Dat Ajax zo’n wonderseizoen zou beleven als het geval is geweest in 2018–2019, kon niemand bevroeden. Ook Willem Vissers niet. Maar langzaam maar zeker bleek dit toch geval te zijn. Vooral in de Champions League zou Ajax veel furore maken en binnen- en buitenland versteld doen staan met het bereiken van de halve finale en het op een haar na missen van de finale. De jonge talentvolle voetballers van Ajax, aangevuld met een beperkt aantal ervaren spelers hebben iets ongewoons bereikt.

Aan het begin van het seizoen verwachtte niemand dit succes. Weliswaar werden er een aantal ervaren duurdere voetballers aangetrokken om van Ajax een beter en volwassenere ploeg te maken. Maar niemand durfde de voorspelling aan dat Ajax zo ver zou komen in de Champions League. Sterker nog, de hoop dat er ooit nog eens een Nederlands club mee zou strijden om de hoogste titel in het clubvoetbal was inmiddels bij de meesten vervlogen. Inmiddels is dat sprookje toch bewaarheid.

Willem Vissers Jongensdromen recensie boek over Ajax seizoen 2018-2019

Aan het begin van het seizoen besloot voetbaljournalist Willem Vissers Ajax te gaan volgen. Zelf waarschijnlijk één van de meest romantische schrijvers over voetbal, bleek hij een goede croniquer te zijn van de reis die Ajax ondernam. Een reis die maar niet tot een einde leek te komen. Vanaf de voorronden van de Champions League schreef hij met regelmaat mooie artikelen in de Volkskrant. En deze artikelen bleken uiteindelijk een prachtige kroniek te zijn van het buitengewonen voetbalseizoen.

Geslaagd, authentiek en oprecht verslag van het successeizoen van Ajax

Natuurlijk zijn de artikelen eerder gepubliceerd. Maar toch is het een uitstekend idee om ze nu als een geheel in boekvorm uit te brengen. Omdat de verhalen in het moment zijn geschreven zonder de verwachting van het uiteindelijke succes, hebben ze een authentiek anthousiasme dat je meestal niet krijgt als een boek achteraf geschreven wordt. Oprechter kan de bewondering en verbazing die in de verhalen doorklinkt bijna niet zijn. En dat alles zonder irritant te zijn. Bijkomend voordeel is dat Willem Vissers een mooie verzorgde stijl die ervoor zorgen dat er ook op dat vlak wat te genieten valt in Jongensdromen. Uitgeverij Inside heeft er zeer goed aan gedaan om dit boek over Ajax uit te brengen. Jongensdromen van Willem Vissers is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Jongensdromen

Het gouden seizoen van Ajax

 • Schrijver: Willem Vissers (Nederland)
 • Soort boek: Ajax boek, voetbalboek
 • Uitgever: Inside
 • Verschijnt: 22 mei 2019
 • Omvang: 256 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook 
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek over Ajax

In Jongensdromen, het gouden seizoen van Ajax volgt verslaggever Willem Vissers van de Volkskrant de opkomst van het nieuwe Ajax op de voet. In het boek zijn de belangrijkste wedstrijdverslagen, reportages, interviews en columns chronologisch afgedrukt, waardoor een compleet beeld ontstaat van het verloop van het seizoen, het opportunisme en de euforie.

Willem Vissers Informatie

 • Geboren op 13 juni 1964
 • Geboorteplaats: Echt, Limburg, Nederland
 • Nationaliteit: Nederland
 • Discipline: sporjournalist, voetbalanalist, schrijver
 • Soort boek: sportboeken, autobiografische boeken
 • Boeken van Willem Vissers

Bijpassende Boeken en Informatie