Pat Barker – De stilte van de vrouwen

Pat Barker De stilte van de vrouwen recensie en informatie over de inhoud van deze historische mythologische roman. Op 14 juni 2019 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos de nieuwe roman van Pat Barker.

Pat Barker De stilte van de vrouwen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de historische roman De stilte van vrouwen. Het boek is geschreven door Pat Barker. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie van deze nieuwe roman van Pat Barker lezen.

Wauw, wat een heftig boek is De Stilte van de Vrouwen geschreven door Pat Barker – zo heftig, dat ik het bijna niet had uitgelezen, het was té akelig. En tegelijkertijd kon ik niet stoppen met lezen en heb ik het wèl uitgelezen, moest ik het uitlezen, omdat ik deze vrouwen, die nooit gehoord zijn in de geschiedenis, moest aanhoren.

Wat een heftige roman!

De Stilte van de Vrouwen vertelt de bekende mythe over Troje, maar nu vanuit vrouwelijk perspectief. En het is allesbehalve mooi of prettig. Wel is het heldhaftig en blijft het onbegrijpelijk voor mij hoe de geschiedenis altijd zo vanuit het mannelijk heldendom deze verhalen vertelt. Het was nodig dat Pat Barker dit boek schreef…

Ik maak een diepe buiging voor de roman die deze Britse schrijfster heeft geschreven en de manier waarop ze dat deed. Het is volkomen begrijpelijk hoe dit boek wekenlang op de Sunday Times-bestsellerlijst heeft gestaan.

Pat Barker De stilte van de vrouwen Recensie

Het verhaal wordt verteld vanuit de jonge koningin Briseïs en begint op het moment dat haar stad in handen valt van de Grieken. Alle mannen worden vermoord en de vrouwen worden meegenomen en als oorlogstrofeeën verdeeld onder de mannelijke overwinnaars. In de Ilias leren we Helena kennen, de vrouw over wie twee mannen strijd voeren. Dit boek gaat over alle andere vrouwen, de vrouwen die geen stem kregen.

Prachtig geschreven actuele historische roman die je moet lezen

Een werkelijk prachtig geschreven boek, een boek wat geschreven moest worden, omdat het thema – de stilte van de vrouwen – nog altijd in onze hedendaagse wereld zo actueel is. Het is een boek wat je pakt, niet altijd op een prettige manier, want ik kreeg er kippenvel van en er staan mij een aantal scenes voor ogen, die ik niet snel meer zal vergeten. Het is een schitterend geschreven boek, precies om die reden. Een roman die je moet lezen!

Recensie van Monique van der Hoeven

De stilte van de vrouwen

  • Schrijfster: Pat Barker (Engeland)
  • Soort boek: historische roman, mythologische roman
  • Origineel: The Silence of the Girls (2018)
  • Nederlandse vertaling:
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 14 juni 2019
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van De stilte van de vrouwen

De Trojaanse Oorlog draaide om één vrouw, die zelf nooit aan het woord was – tot nu, in De stilte van de vrouwen van Pat Barker. Voor de lezers van Mythos van Stephen Fry.

Wanneer haar stad in handen valt van de Grieken, is Briseïs’ leven geruïneerd. Haar man en broers worden vermoord en zijzelf verandert van koningin in gevangene, de oorlogstrofee van de goddelijke strijder Achilles. Tijdens de lange, bittere oorlog werden ontelbaar veel vrouwen uit hun huis geroofd en aan de strijders toebedeeld. De Trojaanse Oorlog staat bekend als een mannenepos, maar hoe verging het de vrouwen, door de geschiedenis de mond gesnoerd?

De stilte van de vrouwen is een historische roman geïnspireerd op de Griekse mythologie, over het leven van een vrouw te midden van de chaos van een van de beroemdste oorlogen van de geschiedenis, waarin zij vecht voor haar vrijheid.

Bijpassende Boeken en Informatie