Wim Pelt Maup Caransa Biografie

Wim Pelt Maup Caransa biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 13 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus de biografie over de Amsterdamse vastgoedmagnaat geschreven door Wim Pelt.

Wim Pelt Maup Caransa Biografie Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie van Maup Caransa, geschreven door Wim Pelt. Daarnaat zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de vastgoedmagnaat uit Amsterdam, Maup Caransa, van Wim Pelt.

Wim Pelt Maup Caransa Biografie Recensie

Maup Caransa

Vastgoedmagnaat uit Amsterdam

  • Schrijver: Wim Pelt (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 13 september 2019
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de biografie

Maup Caransa stond vanaf halverwege de jaren zestig bijna wekelijks in de krant. Honderden verhalen deden de ronde over deze flamboyante vastgoedmagnaat. Opgegroeid in een arm joods milieu was hij voor de oorlog begonnen in de autosloop rond het Waterlooplein. Tijdens de bezettingsjaren wist hij op raadselachtige wijze startkapitaal te verwerven om daarna fortuin te maken met afgedankte duikboten en Amerikaanse legertrucks. Caransa presenteerde zichzelf als de dynamische ondernemer die het ‘beetje doodse’ Amsterdam nieuw leven ging inblazen, met de aankoop van onder meer het Doelen Hotel, het Amstel Hotel en Hotel Americain.

De pers bejubelde zijn initiatieven aan het Rembrandtplein en elders in de stad. In 1977 moest hij de keerzijde ervaren van alle glamour en glitter, toen hij als eerste miljonair in Nederland werd ontvoerd. De daders die met naam en toenaam in de krant hadden gestaan werden nooit gepakt. Maup Caransa kostte het 10 miljoen gulden en blijvende psychische schade.

Wim Pelt schetst in dit boek een fascinerend portret van de legendarische Caransa, én van de lange zoektocht van de biograaf.

Bijpassende Boeken en Informatie