Xavier Martins Dias – Het ik-dieet

Xavier Martins Dias Het ik-dieet recensie en informatie over de inhoud van het boek over waarom voeding persoonlijk is en jij dus een uniek dieet nodig hebt. Op 2 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het boek van bewegingswetenschapper en voedingsdeskundige Xavier Martins Dias.

Xavier Martins Dias Het ik-dieet recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het ik-dieet, waarom voeding persoonlijk is en jij dus een uniek dieet nodig hebt. Het boek is geschreven door Xavier Martins Dias. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het boek van Xavier Martins Dias.

Xavier Martins Dias Het ik-dieet recensie

Het ik-dieet

Waarom voeding persoonlijk is en jij dus een uniek dieet nodig hebt

  • Auteur: Xavier Martins Dias (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 2 mei 2023
  • Omvang: 264 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over voeding van Xavier Martins Dias

Als we constant last hebben van energiedips, snel terugkerende honger, spijsverteringsklachten of gewichtstoename, dan is één ding zeker: onze voeding is niet optimaal. En op zoek gaan naar nóg gezonder voedsel blijkt in deze gevallen niet de oplossing te zijn. Het ik-dieet maakt een einde aan die hopeloze zoektocht, want inmiddels is duidelijk dat ‘voor iedereen gezond voedsel’ niet bestaat. Of iets gezond is wordt namelijk niet alleen bepaald door de voedingsstoffen die erin zitten. Het gaat er ook om of het voor jóu gezond is, en dat hangt weer af van jouw unieke voedingsbehoeften, die worden bepaald door genetica, leefstijl en spijsvertering. Dit boek legt uit wat gezonde voeding daadwerkelijk inhoudt en hoe je erachter komt wat jij het best kunt eten. Na het lezen ervan ben je in staat om voor jezelf het beste voedingspatroon samen te stellen, of je nu vegan, glutenvrij of alles eet. Je kijk op voeding zal voorgoed veranderd zijn. Je lichaam vertelt je wat je nodig hebt, Het ik-dieet leert je ernaar te luisteren.

Xavier Martins Dias studeerde bewegingswetenschappen met als specialisaties gezondheidskunde en inspanningsfysiologie. Martins Dias schrijft, doceert (onder andere bij defensie), presenteert en adviseert over voeding en training. Hij werkte onder andere voor Achmea Health, de Hogeschool van Amsterdam en Les Mills. Voor zijn eigen sportschool Akademia ontwikkelde hij een uniek voedingsprogramma, wat tot het schrijven van dit boek leidde.

Bijpassende boeken en informatie