Yrsa Sigurðardóttir – Vortex Recensie ∗∗∗∗∗

Yrsa Sigurðardóttir Vortex recensie waardering en informatie over de inhoud van de IJslandse thriller. Op 17 mei 2019 verschijnt bij Uitgeverij Cargo de nieuwe thriller van de IJslandse schrijfster Yrsa Sigurðardóttir Vortex.

Yrsa Sigurðardóttir Vortex Recensie en Informatie

Vortex is de tweede thriller met commissaris Huldar en kinderpsychologe Freyja in de hoofdrol. Nadat de twee een “valse start” hebben gemaakt in het eerste deel DNA, zijn ze in Vortex opnieuw min of meer tot elkaar veroordeeld in hun onderzoek naar een onverkwikkelijke zaak van kindermisbruik die zich ruim tien jaar geleden heeft afgespeeld.

Yrsa Sigurðardóttir Vortex Recensie

Net als in haar andere thrillers neemt Yrsa Sigurðardóttir in Vortex de tijd om haar verhaal te vertellen en de plot tot ontplooing  te laten komen. De thriller staat niet bol van de actiescenes. Echter toch bouwt de spanning langzaam maar zeker op en het spel van aantrekking en afstoting tussen de hoofspersonen Freyja en Huldar voegt een dimensie toe aan de thriller.

Deze uitmuntende IJslandse thriller verdient een goot lezerspubliek

Met Vortex bewijst Yrsa Sigurðardóttir eens te meer dat ze behoort tot ’s werelds beste thrillerschrijvers van dit moment. Haar stijl is verzorgd en ze formuleert zorgvuldig zonder te veel in beeldspaak te vervallen. Al met al is Vortex net als DNA een thriller die een zeer groot lezerspubliek verdient. In het IJslands zijn er inmiddels nog drie delen verschenen met Feryja en Huldar in de hoofdrol. Het wachten is op de Nederlandse vertaling. Vortex is gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Vortex

  • Schrijfster: Yrsa Sigurðardóttir (IJsland)
  • Soort boek: IJslandse thriller
  • Origineel: Sogið (2015)
  • Nederlandse vertaling: Katleen Abbeel
  • Uitgever: Uitgeverij Cargo
  • Verschenen: 17 mei 2019
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Flaptekst van Vortex

In Reykjavik wordt een tijdcapsule gevonden met daarin brieven van dertienjarige schoolkinderen die voorspellen hoe hun leven er in 2016 uit zal zien. Tussen de brieven bevindt zich ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. Hoewel de brief niet serieus wordt genomen, roept politieman Huldar de hulp in van kinderpsychologe Freyja bij de ondervraging van het kind dat deze boodschap schreef.

De gevonden brief wordt echter urgent wanneer verschillende lichaamsdelen opduiken in de stad, gevolgd door de moord op een man wiens initialen op de lijst voorkomen. Huldar en Freyja zullen de schrijver en de moordenaar moeten vinden, voordat die alle slachtoffers op de lijst heeft vermoord.

Bijpassende Boeken en Informatie

Yrsa Sigurðardóttir DNA RecensieYrsa Sigurðardóttir (IJsland) – DNA
IJslandse thriller
Uitgever: Uitgeverij Cargo
Verschenen: 17 januari 2018
In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige…lees verder >