Yvonne Kroonenberg Een pony voor jou en mij

Yvonne Kroonenberg Een pony voor jou en mij recensie, waardering en informatie. Bij Uitgeverij Leopold is in augustus 2018 het nieuwe paardenboek van Yvonne Kroonenberg – Een pony voor jou en mij verschenen.

Yvonne Kroonenberg Een pony voor jou en mij Recensie

Yvonne Kroonenberg Een pony voor jou en mij Recensie

Al sinds jaren is één van mijn favoriete paardenboeken “Koosje” van Yvonne Kroonenberg. Nog altijd lees ik haar paardenboeken graag. Dus toen Een pony voor jou en mij op de mat viel, was ik erg nieuwsgierig. En ik ben niet teleurgesteld!

Een spannend ponykamp

Nina en Marieke zijn stiefzusjes. Nina’s vader is getrouwd met Mariekes moeder. Nina haar moeder is overleden, Marieke haar vader leeft nog maar heeft niet zoveel tijd voor zijn dochter. Wel verwent hij haar af en toe met dure cadeaus. Zo heeft Marieke een eigen pony, Arcadi. Nina mag ook af en toe voor hem zorgen en rijden, maar nooit in de les. Want dan rijdt Marieke. Niet dat Marieke echt gemeen is, ze is vooral een beetje verwend. Ze hebben ook nooit echt ruzie, maar ze zijn ook geen dikke vriendinnen. Als er een ponykamp door de manege wordt georganiseerd, betaalt Marieke haar vader voor zijn dochter. Gelukkig mag Nina mee als hulpje, gratis. Tijdens dit kamp gebeurt er iets waardoor de stiefzusjes elkaar eindelijk wat beter gaan begrijpen!

Niemand is alleen maar goed of slecht!

De opbouw van de paardenverhalen van Yvonne Kroonenberg is vaak een beetje hetzelfde. De hoofdpersoon is dikwijls een wat gesloten meisje, die handig is met paarden. Zo ook in Een pony voor jou en mij. Wat hier een beetje anders is, is dat Marieke, het andere hoofdpersonage, niet per se een enorme bitch is. Dat maakt de verhaallijnen net wat anders en eigenlijk spannender. Het personage van Nina wordt goed opgebouwd en maakt een grote ontwikkeling door, wat heel leuk is om te volgen. Yvonne laat zien dat mensen nooit alleen maar goed of slecht zijn. Dat maakt haar personages heel menselijk en makkelijk te begrijpen. Jezelf beter leren kennen, jezelf durven zijn en voor jezelf op durven komen zijn thema’s uit het boek die goed worden uitgewerkt. Een heel fijn paardenboek, vooral als je houdt van boeken waarin je helemaal kunt meeleven met de hoofdpersoon. Ook als je niet per se van paarden houdt, is dit een interessant boek. De paarden komen er wel veel in voor, maar het gaat vooral om Nina en hoe zij groeit. Na “Koosje” is dit voor mij één van de mooiste paardenboeken die ik van Yvonne Kroonenberg gelezen heb. Yvonne Kroonenberg – Een pony voor jou en mij is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Yvonne Kroonenberg – Een pony voor jou en mij

  • Titel: Een pony voor jou en mij
  • Schrijfster: Yvonne Kroonenberg (Nederland)
  • Soort boek: paardenboek
  • Leeftijd: 7+ jaar
  • Uitgever: Leopold
  • Verschenen: augustus 2018
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie