Andrea Camilleri – De dans van de meeuw

Andrea Camilleri De dans van de meeuw recensie waardering en informatie over de inhoud van deze Montalbano thriller. Op 19 maart 2019 verschijnt bij Uitgeverij Serena Libri de vijftiende thriller met de Siciliaanse commissaris Monalbano in de hoofdrol van Andrea Camilleri – De dans van de meeuw.

Andrea Camilleri De dans van de meeuw Recensie

Andrea Camilleri De dans van de meeuw Recensie

Andrea Camilleri is de grand old man van de Italiaanse thriller. De negentig jaar inmiddels gepubliceerd, schrijft en publiceert hij nog steeds. De kleine Uitgeverij Serena Libri heeft deze bijzondere schrijfster geintroduceerd bij het Nederlandse lezerspubliek en een tijdlang verscheen er met regelmaat een nieuwe Montalbano thriller. Na verloop van tijd zag Uitgeverij Prometheus kansen en ging de boeken van Andrea Camillieri uitgeven. Maar na een stuk of vier boeken werd het stil. Camilleri schreef en publceerde door. Maar de Nederlandse lezer die het Italiaans niet machtig is moest uitwijken naar het Engels of Duits. In tegenstelling tot in Nederland verkopen de boek van Camilleri in die talen wel prima.

Gelukkig is Andrea Camilleri nu weer terug bij Serena Libri. Vorig jaar verscheen zijn thriller Net van bescherming. En nu lijkt de sympathieke uitgeverij begonnen aan een inhaalslag met de uitgave van eerder verschenen Montalbano thrillers die nog niet in het Nederlands beschikbaar zijn.

Uitstekende Siciliaanse thriller vol sfeer en spanning

De dans van de meeuw is een “vintage” Andrea Camilleri thriller met commissaris Montalbano in de hoofdrol. Kenmerkend zijn zoals altijd de mooie sfeertekeningen, de worsteling van Montalbano met zijn relaties, zijn voorliefde voor het rijke Siciliaanse eten en humoristische scenes. Deze keer verwijnt een van de collega’s Fazio spoorloos. Er sprake te zijn van een ontvoering en moord. En de speurtocht levert zelfs twee lijken op. Zoals altijd weet Andrea Camilleri een mooie Siciliaanse thriller te schrijven met alle zo kenmerkende elementen. Een waar plezier op te lezen. Het wordt de hoogste tijd dat het Nederlandse lezerpubliek Andra Camilleri omarmt. Andrea Camilleri – De dans van de meeuw is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Andrea Camilleri – De dans van de meeuw

 • Titel: De dans van de meeuw
 • Schrijver: Andrea Camilleri (Italië)
 • Soort boek: Italiaanse thriller
 • Origineel: La danza del gabbiano (2009)
 • Nederlandse vertaling: Willy Hemelrijk
 • Uitgever: Serena Libri
 • Verschenen: 19 maart 2019
 • Omvang: 263
 • Uitgave: Paperback 
 • Tags: Montalbano, Sicilië
 • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

De dans van de meeuw Uitgaves

Inhoud Andrea Camilleri De dans van de meeuw

Commissaris Montalbano moet op het strand voor zijn huis de akelige doodstrijd van een meeuw aanzien: een slecht voorteken. Hij krijgt het vreemde beeld maar niet uit zijn hoofd. Een vakantie met Livia zou voor afleiding zorgen, maar die gaat niet door want Montalbano’s rechterhand Fazio is verdwenen. Wat voor handel was die op het spoor? Is hij vermoord?  Een wanhopige zoektocht voert de commissaris van de haven naar een desolaat gebied met diepe, droge putten en twee lijken.

De dans van de meeuw is het vijftiende boek met commissaris Montalbano uit Sicilië in de hoofdrol.

Bijpassende Boeken en Informatie

Andrea Camilleri Net van bescherming RecensieAndrea Camilleri (Italië) – Net van bescherming
Italiaanse thriller, Montalbano thriller
Uitgever: Serena Libri
Verschenen: 26 oktober 2018
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)