Andrea Wulf – Rebelse genieën

Andrea Wulf Rebelse genieën recensie en informatie boek over de eerste romantici en de uitvinding van het zelf. Op 18 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van Magnificent Rebels, geschreven door Andrea Wulf.

Andrea Wulf Rebelse genieën recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Rebelse genieën, de eerste romantici en de uitvinding van het zelf. Het boek is geschreven door Andrea Wulf. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Andrea Wulf.

Andrea Wulf Rebelse genieën Recensie

Rebelse genieën

De eerste romantici en de uitvinding van het zelf

  • Schrijfster: Andrea Wulf (Engeland)
  • Soort boek: filosofieboek
  • Origineel: Magnificent Rebels (2022)
  • Nederlandse vertaling: Fennie Steenhuis, Nannie de Nijs Bik-Plasman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 18 oktober 2022
  • Omvang: 512 pagina’s
  • Prijs: € 37,50 – € 42,50
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Andrea Wulf

Individualisme, zelfbeschikking, vrijheid: het zijn centrale begrippen in onze maatschappij. Toch waren deze ideeën lange tijd niet van zelfsprekend. Hun oorsprong ligt in Jena, een klein Duits universiteitsstadje, waar in de laatste jaren van de achttiende eeuw een bont genootschap op een radicaal nieuwe wijze begon na te denken over het ‘zelf’. Onder hen bevonden zich de dichters Goethe, Schiller en Novalis, de filosofen Fichte, Schelling en Hegel, de omstreden gebroeders Schlegel en de wetenschapper Alexander Von Humboldt. De spin in het web was de raadselachtige Caroline Schlegel. Ze filosofeerden over het scheppend vermogen van het zelf, de eenheid van de natuur en de ware aard van vrijheid – en daarmee ontketenden ze de Romantiek, een revolutie van de geest die tot op de dag van vandaag doorwerkt. Rebelse genieën vertelt niet allen het verhaal van enkele van de briljantste figuren uit de geschiedenis, maar ook hoe we onszelf als middelpunt zijn gaan beschouwen, over het ontstaan van individuele vrijheden en over de dunne lijn tussen egoïsme en de vrije wil.

Andrea Wulf (1972) werd geboren in India, groeide op in Duitsland en is tegenwoordig woonachtig in Engeland. Ze schrijft voor The Guardian, Financial Times, LA Times en The New York Times. Haar boek De uitvinder van de natuur over het leven van Alexander von Humboldt was een internationale bestseller.

Bijpassende boeken en informatie