Ineke Noordhoff – Ontaard land

Ineke Noordhoff Ontaard land recensie en informatie boek over de strijd van een Groninger tegen de gasregenten, Op 17 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Ineke Noordhoff.

Ineke Noordhoff Ontaard land recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Ontaard land, De strijd van een Groninger tegen de gasregenten. Het boek is geschreven door Ineke Noordhoff. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Groningse schrijfster Ineke Noordhoff.

Ineke Noordhoff Ontaard land Recensie

Ontaard land

De strijd van een Groninger tegen de gasregenten

  • Schrijfster: Ineke Noordhoff (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 maart 2022
  • Omvang: 248 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Ineke Noordhoff

Wat als je droomhuis in het aardbevingsgebied blijkt te staan? Wat als de plek waar je woont gevaarlijker is dan je had gedacht? Het overkwam Henk Tienkamp, die een huis kocht in het Groningse Woltersum. Niet alleen de gevolgen van de aardgaswinning zorgen voor scheuren in zijn muren, ook het eeuwenlange onverantwoorde gebruik van de bodem eist zijn tol. Menselijke exploitatiedrift leidt er toe dat het land steeds meer inklinkt en het water steeds hoger tegen de dijken klotst. Eén aardbeving kan het beslissende zetje betekenen voor zijn huis – of voor de regio.

Hoewel de overheid de winst van de bodemexploitatie in haar zak heeft gestoken, kijkt ze nu de andere kant op. Mensen zoals Henk krijgen te maken met een hardvochtige aardbevings-bureaucratie. In plaats van samen een nieuwe en veilige toekomst te bouwen, wordt de burger vermorzeld door een systeem dat enkel in grootheden van euro’s kan denken. Henk Tienkamp pakt de strijdbijl op, maar wat begin je in je eentje? In Ontaard land schetst Ineke Noordhoff een genadeloos beeld van het menselijk gemorrel in de Groninger bodem en de onmacht van overheden om op de lange termijn te handelen. Overtuigend laat ze zien dat het anders moet en kán. Want ‘wingewest Groningen’, dat heeft geen toekomst.

Bijpassende boeken en informatie