Angela Stent – Het Rusland van Poetin

Angela Stent Het Rusland van Poetin recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 2 april 2019 verschrijnt bij Uitgeverij Spectrum het boek van Angela Stent – Het Rusland van Poetin, Rusland tegen het Westen.

Angela Stent Het Rusland van Poetin recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de Angela Stent Het Rusland van Poetin recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden van het boek opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek van Angela Stent – Het Rusland van Poetin, Rusland tegen het westen lezen.

Angela Stent Het Rusland van Poetin Recensie en Informatie

Het Rusland van Poetin

Rusland tegen het Westen

  • Schrijfster: Angela Stent (Engeland)
  • Soort boek: journalistiek boek, non-fictie
  • Origineel: Putin’s World (2019)
  • Nederlandse vertaling: Conny Sykora
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 2 april 2019
  • Omvang: 480 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst Angela Stent Het Rusland van Poetin

Analyse van het Rusland van Poetin en de Russische identiteit in een moderne wereld.

Hoe kon Rusland na de politieke chaos en economische ondergang van eind jaren negentig weer herrijzen als een grote speler op het wereldtoneel? Vult Rusland het vacuüm dat is ontstaan vanwege de interne problemen van het Westen en de tweestrijd van de VS over hun rol als wereldleider? Of is Poetin simpelweg een briljante strateeg?

In Het Rusland van Poetin onderzoekt Angela Stent, expert op het gebied van internationale betrekkingen, het complexe verleden van Rusland en hoe dit Poetin en de Russische identiteit in de moderne wereld heeft beïnvloed. Hiervoor gaat ze dieper in op de belangrijkste banden die Rusland heeft met landen als de VS, China en Oekraïne en organisaties als de NAVO. Ze schetst een gedetailleerd beeld van de positie die Russen zichzelf en hun land toebedelen in het tijdperk na de Koude Oorlog en biedt een verhelderend perspectief op de huidige Amerikaans-Russische verstandhouding, waarbij Poetin meer en meer de boventoon lijkt te gaan voeren. De auteur bekijkt het huidige globale politieke klimaat vanuit Russisch perspectief. De focus ligt daarbij niet alleen op Poetin maar ook op het Russische individu en hoe de Russische identiteit zich manifesteert.

Bijpassende Boeken en Informatie