Angela Wals – De jongen die wilde mislukken

Angela Wals De jongen die wilde mislukken recensie waardering en informatie over de inhoud van het true crime boek. Op 12 maart 2019 is bij Uitgeverij Querido het boek verschenen van Angela Wals – De jongen die wilde mislukken.

Angela Wals De jongen die wilde mislukken Recensie

Angela Wals De jongen die wilde mislukken Recensie

Als de redactie het boek leest. kun je op deze pagina de Angela Wals De jongen die wilde mislukken recensie en waardering lezen. Daarnaast besteden we aandacht aan de recensie en waardering van anderen. Ook zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het true crime boek en portret van Angela Wals – De jongen die wilde mislukken lezen.

Angela Wals – De jongen die wilde mislukken

  • Titel: De jongen die wilde mislukken
  • Schrijfster: Angela Wals (Nederland)
  • Soort boek: portret, true crime boek
  • Uitgever: Querido
  • Verschenen: 12 maart 2019
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Tags: criminaliteit, misdaad

Bestelmogelijkheden

Angela Wals bij VPRO Boeken

Inhoud Angela Wals De jongen die wilde mislukken

Met het vwo-diploma en een toelatingsbewijs voor het conservatorium op zak pleegt Thomas met drie vrienden in de zomer van 1994 een reeks gewapende overvallen in en rondom Arnhem. Hij is de blanke slimmerd in een Marokkaans-Turkse jeugdbende. Ze lopen tegen de lamp. Na een gevangenisstraf krijgt Thomas zijn leven weer op de rails. Als Angela Wals hem leert kennen, is hij een succesvol muzikant.

Tijdens hun verliefdheid biecht hij zijn criminele carrière aan haar op. Na de verbazing volgt de fascinatie. Hoe zag dat eruit: Thomas, dreigend met een bivakmuts op en zwaaiend met een wapen bij een benzinepomp? Maar zijn herinneringen aan de overvallen bevatten hiaten. Angela Wals traceert zijn vroegere vrienden, reconstrueert de overvallen en zoekt de slachtoffers op. Thomas heeft het nooit over ze, maar denken zij twee decennia later nog wel eens aan hem? En ze mist iets bij Thomas: spijt.

Bijpassende Boeken en Informatie