Bert Natter – Aan het einde van de oorlog

Bert Natter Aan het einde van de oorlog. Op 25 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Thomas Rap de nieuwe roman van Bert Natter. Hier kun je uitgebreide informatie over de roman lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Aan het einde van oorlog, de nieuwe roman van Bert Natter.

Bert Natter Aan het einde van de oorlog

Bert Natter is geboren op 19 januari 1968 in Baarn. Zijn middelbare schooltijd bracht hij door op Het Baarnsch Lyceum. Daarna studeerde hij Neerlandistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij maakte de studie trouwens niet af. In 1990 werd hij uitgeverij bij de kleine uitgeverij Kwadraat in Utrecht waar hij inmiddels woonde.  Een aantal jaren later, in 1995, werd hij uitgeverij bij De Prom/Fontein. Vanaf 2002 werkte hij als journalist bij Utrechts Nieuwsblad, AD Magazine, Oog, WahWah en De Revisor. Hij schreef vooral over kunst en maakte columns.

Zijn eerste roman De beste schrijver van Nederland, die hij samen met Ronald Giphart schreef verscheen in 1995. In het laatste decennium legt Bert Natter zicht toe op het schrijven van romans. In 2025 verschijnt zowel de roman Remington als Goldberg, gevold door Ze zullen denken dat we engelen zijn in 2018. Zijn nieuwe roman waarover je hier alle informatie kunt lezen, verschijn in januari 2024.

Bert Natter Aan het einde van de oorlog

Aan het einde van de oorlog

  • Auteur: Bert Natter (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse oorlogsroman
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 25 januari 2024
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Bert Natter

De negenjarige Ernst, jongste zoon van ss-Obersturmführer Karl Zehlendorf, raakt vermist in de buurt van een concentratiekamp. Zijn broer Reinhart beweert Ernst te hebben achtergelaten aan de oever van het meer, waar ze aan het vissen waren. Terwijl de kanonnen van het naderende Russische Rode Leger in de verte al te horen zijn, wordt alles in het werk gesteld om de jongen te vinden: hij zal toch niet in het verraderlijke diepe meer verdwenen zijn? Of erger nog: in het concentratiekamp? Zonder te beseffen wat er gebeurde zijn bewakers en gevangenen getuige geweest van de verdwijning van Ernst, maar zullen zij vertellen wat ze hebben gezien?

Bijpassende boeken